Friese paarden stelen de show bij Open Monumentendag Ermelo

Niet alleen een ritje met de postkoets door Ermelo was populair vandaag, zaterdag 8 september, tijdens de Open Monumentendag. De drie Friese paarden die de koets trokken vond het publiek minstens zo leuk.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Grijnzen
De hulpkoetsier wist namelijk met het nodige gekietel de paarden echt aan het grijzen te krijgen. Wat natuurlijk voor veel hilariteit zorgde. Het ritje van ruim een kwartier werd minstens 12 keer gereden. De belangstellenden gingen terug in de tijd van de hanzewegen waarover gids Steven van Loo geanimeerd wist te vertellen.

Ermelo in Portugal
Ook Aristien Egbertzen oogstte veel toehoorders tijdens zijn presentatie in museum Het Pakhuis over het plaatsje Ermelo in Portugal. “Tijdens de ochtendeditie moesten we er stoelen bijzetten. Ook ’s middag was de zaal voor meer dan de helft gevuld.”

Poppen in klederdracht
Ela Geitenbeek maakte op de stoep van Molen De Koe haar eigen feestje van de Open Monumentendag. Ze had een tafel en stellages ingericht met het thema: Kijken naar klederdracht in Europa. Op de tafel lagen veel boeken over het thema. Maar het mooiste waren de poppen die Ela tentoonstelde. “Ik elk land waar wij komen koop ik een pop in klederdracht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen