Werkgroepen van kerken in Ermelo bundelen de krachten

Foto: Grietje-Akke de Haas

Een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen kerken in Ermelo. Dat is het nieuwe en gezamenlijke programmaboekje voor het seizoen 2018-2019 van werkgroepen Leerhuis -een samenwerkingsverband van de Gereformeerde Kerk, de Zendingskerk en de RK Geloofsgemeenschap De Goede Herder- en commissie Vorming & Toerusting van de Hervormde Gemeente.

Dinsdagavond 21 augustus vond de officiële uitreiking plaats van het programmaboek met als toepasselijke titel ‘Samen verder’, in de Immanuelkerk, in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Kerkenraden uit Ermelo.

‘In de wielen rijden’
De twee werkgroepen organiseerden tot dusver hun avonden afzonderlijk van elkaar. Werkgroep Leerhuis al 45 jaar, commissie Vorming & Toerusting ruim 15 jaar. Avonden met thema’s op het gebied van theologische, historische, actuele, maatschappelijke, ethische, culturele, literaire en muzikale onderwerpen. Het risico dat de werkgroepen elkaar ‘in de wielen reden’ was altijd aanwezig.

Verschillen overbruggen
De wens om gezamenlijk een programma samen te stellen werd steeds groter. Toch heeft het nog een tijdje geduurd voor de verschillen waren te overbruggen. Margareeth de Jong, voorzitter Werkgroep Leerhuis: “Na de eerste verkennende stappen bleek de tijd gewoon nog niet rijp. Tot 2 jaar terug, vanuit daar zijn we toen verder gegaan op de ingeslagen weg.” Met als resultaat het nieuwe programmaboekje.

Praktische redenen
Gonnie Schalk van commissie Vorming & Toerusting is blij met de samenwerking, ook om praktische redenen. Zo kan men gezamenlijk werken aan het op peil houden van de belangstelling voor de avonden, en zo mogelijk deze te vergroten. Bovendien vallen de diverse taken beter te verdelen.

Trots
De Jong en Schalk zijn trots op het aanbod voor het nieuwe seizoen. De Jong: “Wij hebben veel vreugde beleefd aan het samenstellen van het programmaboekje. Wij nodigen dan ook iedereen uit ook zoveel vreugde te beleven aan één of meerdere bijeenkomsten.”

Iedereen welkom
Het programmaboekje wordt in ieder geval verspreid in de kerken die zijn vertegenwoordigd in de werkgroepen. Maar het is de bedoeling het boekje ook in zoveel mogelijk andere kerken te verspreiden. Want de beide werkgroepen willen dat het het programma-aanbod zo breed mogelijk bekend wordt.

Nieuwsgierig? Zie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen