Nieuw: ontmoet je filmvrienden in Filmhuis Ermelo

Mighel Dirksen, Piet van Halm en Doky Evers.
Mighel Dirksen, Piet van Halm en Doky Evers.
Foto: Grietje-Akke de Haas

In Ermelo gaat een heus Filmhuis van start. Tot eind dit jaar wordt iedere maand één film tweemaal vertoond op het witte doek van Theater De Dialoogaan het Raadhuisplein 4 in Ermelo. Op dinsdagavond om 20.00 uur en op woensdag om 14.00 uur.

Filmhuis Ermelo wil kwaliteitsfilms naar Ermelo brengen en hoopt dat het initiatief aanslaat. Bij voldoende succes komt Filmhuis Ermelo in 2019 met een uitgebreider programma.

Vrijwillig
Filmhuis Ermelo is een initiatief van Piet van Halm die van de gemeente Ermelo subsidie ontving om de cultuur in ons dorp naar een hoger plan te tillen. Hij vond Doky Evers en Mighel Dirksen bereid om hem te helpen. Samen vormen zij op vrijwillige basis het bestuur van Filmhuis Ermelo, als respectievelijk voorzitter, secretaris en penningmeester.

Doorslaand succes
In de voorbereidingen worden ze geholpen door stichting Filmhuis Harderwijk, waar het fenomeen al jaren een doorslaand succes is. Dit ondanks de toenemende populariteit van Netflix, het streamen van films, en de bioscopen. Het drietal denkt dat het sociale aspect van een Filmhuis bijdraagt aan het succes. Want wat is leuker dan je filmvrienden te ontmoeten en onder genot van een drankje de film na te bespreken.

Leuk uitje
De opzet van de programmering is films te vertonen waarvan je wat meeneemt naar huis. Van films met de nodige diepgang, die erg leuk zijn, aangrijpend, ontroerend of romantisch. Voor het draaien van de films koos het drietal bewust ook voor de woensdagmiddag. “Wij willen graag zo laagdrempelig mogelijk zijn. Daarmee bieden we mensen die graag voor het donker thuis zijn ook de mogelijkheid voor een leuk uitje.”

Programmering

22 mei 20.00 uur en 23 mei 14.00 uur: Oude Liefde, een Nederlandse dramafilm die deels is opgenomen in Ermelo (alle leeftijden).

4 september 20.00 uur en 5 september 14.00 uur: Tulipania, Liefde, Eer en een fiets, een sprookjesachtige tragikomedie (vanaf 12 jaar).

2 oktober 20.00 uur en 3 oktober 14.00 uur: Three Billboards Outsite Ebbing, een donker en komisch drama (vanaf 16 jaar).

6 november 20.00 uur en 7 november 14.00 uur: Loving Vincent, een geschilderde animatiefilm (vanaf 9 jaar).

Kaarten zijn á 7,50 euro, inclusief een drankje, verkrijgbaar aan de kassa, een uur voor aanvang. Kaarten reserveren: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen