Ludiek afscheid van Jeugdbrandweer Putten-Ermelo

Vijf aspiranten hebben vrijdagavond 15 december afscheid genomen van de Jeugdbrandweer Putten-Ermelo omdat ze dit jaar 18 jaar worden. Zoals het de jeugdbrandweer eigen is werd dat natuurlijk op een ludieke manier gevierd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Brand blussen
In de Brandweerkazerne aan de Oude Telgterweg was een parcours opgezet om te testen hoeveel Wouter Roozendaal, Hessel Jousma, Nick van Engelen, Bart van Drie en Serge de Veer hadden opgestoken de afgelopen jaren. Natuurlijk gebeurde dit in competitieverband. Een tegen een moesten ze een brand zien te blussen en een slachtoffer redden, en dat zo snel mogelijk. Vanwege een oneven aantal wierp een volwassen brandweerman zich op om de wedstrijd aan te gaan.

Omver gooien
Echt ludiek om te zien was dat de aspiranten zo bepakt waren, dat ze niet onder de bankjes door konden kruipen zonder deze omver te gooien. De begeleiding schoot daarop te hulp en tilde een bankje op zodra de aspiranten zich op de buik wierpen.

Fanatiek
Van de 5 aspiranten die afscheid namen stroomt Hessel Jousma door naar de Brandweer Ermelo. Brandweercommandant Jurjen Bast is blij met Hessel. “”Hij zit al een half jaar in opleiding bij ons. Het gaat hartstikke goed, Hessel is erg fanatiek.”

Hobbel
Serge heeft geen ambitie om door te stromen naar de Brandweer Ermelo. “Ik werk namelijk niet in de buurt.” Wouter, Nick en Bart twijfelen nog. Grootste hobbel zijn namelijk hun werkgevers die denken dat lid zijn van de vrijwillige brandweer lastig valt te combineren met het werk.

Veel plezier
Kameraadschap, in teamverband presteren tot een heleboel geleerd. Wouter, Hessel, Nick,Bart en Serge zien met veel plezier terug op hun tijd bij de Jeugdbrandweer. Waarvoor ze instructeurs Jan van Drie, Elwin Bouw en Rick Timmer willen bedanken én bestuur: Willem Timmer, voorzitter, Sybolt Jousma, penningmeester en Aristien Egbertzen, secretaris, bedanken.

Open avond
Jeugdbrandweer Putten-Ermelo zoekt nieuwe leden tussen de 12 en 18 jaar. Belangstelling? Kom dan naar de open avond op woensdag 17 januari 2018, van 18.30 – 20.00 uur, in de Brandweerkazerne aan de Oude Telgterweg 181 in Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen