Glasvezel in buitengebied Ermelo spant erom

Foto: Eigen foto

“Het kost veel meer tijd dan gedacht’ verzucht Frank Swagen, één van de glasvezelambassadeurs die de afgelopen weken dag na dag en avond na avond huis aan huis de woningen in zijn stukje buitengebied afliep. Hij vindt het belangrijk dat er glasvezel komt in het buitengebied maar… . 

Omdat 50% van de bewoners dit ook moet willen, en dat niet zo hard gaat, gaat Frank langs de deuren. Hij doet het niet alleen, vader en zoon Bouw sjouwen heel Horst af, Wouter Timmer neemt de Nijkerkerweg voor zijn rekening en zo zijn er nog 25 anderen actief.

Voor de volgende generaties
Bij ieder huis bellen ze aan, overal vertellen ze dat glasvezel belangrijk is voor de school, voor de ondernemers, voor de kerk en voor de mensen zelf. Want het gaat op het eind natuurlijk om de volgende generatie. Als de mensen van nu glasvezel kiezen hebben de generaties na hen snel internet. Het gaat om de kleinkinderen en de ontwikkeling van het buitengebied.

Vuur uit de sloffen
Jozias de Koeijer is directeur van de succesvolle Goede Herder School aan de Zeeweg. Veel kinderen uit het dorp gaan naar die school omdat Jozias en z’n team het zo goed doen. Daarom loopt hij voor glasvezel het vuur uit zijn sloffen en is hij de voortrekker van heel wat actie in Horst en Telgt. “Nu doen we het met satelliet internet en dat gaat wel, maar moet je eens zien wat we onze leerlingen kunnen bieden als we gewoon normaal snel internet hebben, zoals in het dorp!”

‘Je kunt niet zonder’
Wethouder Esther Heutink van Ermelo zegt desgevraagd dat het voor de ontwikkeling van de sociale omgeving in Ermelo van enorm belang is dat het glasvezelproject slaagt. Goede verbindingen nu zijn zoals goed transport vroeger, je kunt niet zonder. “

Nog 16 procent
Het spant erom, 35% is binnen, nog 16% te gaan. Dat betekent dat nog 560 mensen zich moeten aanmelden voor zondagavond 3 december. Aanmelden kan donderdagavond 30 november en zaterdag 9 december in de Goede Herder School op de inschrijfavond, het kan bij Elementa in de Stationsstraat 60 Ermelo en bij Vikio, Midden Engweg 23 Putten. En online via glasvezelbuitenaf.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen