Rodaan Al Galidi komt naar bibliotheek Ermelo

Foto: Eigen foto

Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komt Rodaan Al Galidi op donderdag 26 oktober naar Theater De Dialoog in Ermelo om u te vertellen over zijn veelzijdige werk als auteur en dichter.

Hij komt vertellen over zijn succesvolle roman ‘Hoe ik talent voor het leven’ kreeg en zijn dichtbundel Koelkastlicht. Al Galidi staat bekend om zijn lezingen vol humor.

Biografie
Rodaan Al Galidi (1971) afgestudeerd bouwkundig ingenieur, is schrijver en dichter die uit zijn geboorteland Irak vlucht en na vele omzwervingen uiteindelijk in 1998 in Nederland aankomt en zich van vluchteling tot winnaar van de Literatuurprijs van de Europese Unie 2011 ontwikkelt! Tijdens zijn negenjarig verblijf in asielzoekerscentra leert zichzelf Nederlands, begint te gedichten, columns en romans te schrijven. Hij ontvangt prijzen voor zijn werk, onder meer voor ‘De autist en de postduif’.

Nog succesvoller is zijn zesde roman Hoe ik talent voor het leven kreeg, verkozen tot Boek van de maand in januari 2016 bij De Wereld Draait Door. In klip en klaar Nederlands schetst hij het leven in asielzoekerscentra: veel bewoners leven dicht op elkaar, wat tot heftige maar ook tragikomische situaties leidt. Voor deze roman heeft Al Galidi kunnen putten uit eigen ervaringen. Het bijwonen van deze lezing geeft een uitgelezen kans om daar meer over de te weten te komen. Laat u aangenaam verrassen en maak kennis met deze interessante schrijver en dichter, die bekendstaat om zijn lezingen vol humor! Al Galidi houdt niet van serieuze, droge stof. Zijn favoriete optredens zijn die waarbij literatuur wordt gebracht, vermengd met humor, en waarbij het publiek veel moet lachen!

Praktische informatie
De avond begint om 20.00 uur in Theater de Dialoog in Ermelo. Entree: €16,00 voor bibliotheekleden, €19,00 voor niet-leden. Toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterdialoogermelo.nl, aan de kassa van De Dialoog of in Bibliotheek Ermelo. In de pauze is er mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Boekhandel Bruna.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen