Da Vinci Etaleert viert vrijheid in etalages centrumwinkeliers Ermelo

Bijna 30 winkeliers in het hartje Ermelo stellen hun etalage beschikbaar voor de jaarlijks gehouden kunstroute ‘Da Vinci Etaleert’. Vanmiddag, vrijdag 22 september, vond de opening plaats van de 22e editie in Ateliers en galerie Leonardo da Vinci aan de Kerklaan 6.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Ruim 30 kunstenaars met een beperking exposeren hun kunstwerken in de etalages. Kunstwerken die zeer divers zijn, maar een gemene deler hebben. Namelijk het uitbeelden van vrijheid, het thema van de 22e kunstroute.

Petje af
De opening werd verricht door Jonaske de Ruiter, oud directeur van Leonardo da Vinci, die sinds 15 september een half jaar waarneemt wegens het vertrek van Wim Hamer, de vorige directeur. “Het voelde meteen vertrouwd om hier weer te zijn”, vertelde ze. Gedurende haar afwezigheid van 2 jaar was ze aangenaam verrast over de positieve ontwikkeling  van ‘haar’ oud cliënt-kunstenaars. “Als ik kijk wat er nu bij de kunstroute hangt, petje af, wat zijn ze gegroeid.”

Het dorp in
Aan cliënt-kunstenaar Dilyse Buter was de eer haar gevoel van vrijheid te verwoorden met een gedicht. Daarop trok het grote gezelschap van belangstellenden het dorp in om de kunstwerken te bewonderen in de diverse etalages.

Etalageprijs
De kunstwerken zijn tot 27 oktober te bezichtigen bij de deelnemende winkels. Belangstellenden wordt gevraagd hun stem uit te brengen op de winkelier die het kunstwerk zijn of haar etalage het mooist heeft tentoongesteld. De winnende winkelier mag een kunstwerk t.w.v. € 30 uitzoeken uit de galerie van Leonardo da Vinci.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen