Nieuwe stek Oudheidkundige Vereniging Ermeloo biedt veel mogelijkheden

De sociëteit Ermeloo, het thuishonk van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo, showde vandaag, zaterdag 9 september, haar nieuwe onderkomen aan de Koningin Emmalaan 27A. De grootste vereniging van Ermelo met zo’n 1350 leden is er op vooruitgegaan.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Laagdrempelig
Niet om iets af te doen van het het vorige onderkomen aan de Burgemeester van Oordtstraat, op de bovenverdieping van Kringloopwinkel Ermelo. Maar met de huidige behuizing op de begane grond geeft het iedereen de gelegenheid even makkelijk binnen te lopen of te rollen.

Terecht trots
Met bovendien een ruimte van zo’n 80 vierkante meter die dienst doet als vergaderruimte, bibliotheek en werkplek voor de verschillende werkgroepen, en een toilet, douche en keukentje, mag het bestuur terecht trots zijn. Ook oogt de ruimte zonnig en licht door de grote raampartijen.

Zoektocht
Voorzitter Steven van Loo lichtte toe dat de verhuizing nodig was, omdat de Kringloopwinkel zelf de bovenverdieping nodig had om het toenemende aantal goederen te kunnen opslaan. “We moesten daar dus weg. Het kostte ons een flinke zoektocht om iets nieuws te vinden. Uiteindelijk vonden we dit een zeer geschikte plek om onze activiteiten voort te zetten.”

Vaker open
In het pand huisde ooit de sportzaal van buurman serviceflat Croonenburgh en er was ook een fysiotherapiepraktijk gevestigd. Het nieuwe onderkomen biedt de Oudheidkundige Vereniging veel mogelijkheden. Het bestuur is namelijk van plan sociëteit Ermeloo vaker open te stellen voor belangstellenden om ze een duik te gunnen in het rijke verleden van Ermelo.

Reacties