Nieuwe schuur Gert Staal Foto in Telgt imponeert

Gert Staal Foto, bekend verzamelaar van kiekjes uit de oude doos, hield vandaag, zaterdag 9 september, in het kader van Open Monumentendag open huis in zijn nieuwe schuur aan de Telgertweg 224. Het nieuwe onderkomen trok veel volk en oogstte veel oh’s en ah’s.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Wisselende exposities
De nieuwe schuur biedt Gert alle ruimte om zijn verzameling een plek te geven. Het voorste gedeelte is bestemd voor wisselende exposities. Vandaag stond de expositie in het teken ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Met zowat hun neus op de panelen werden de foto’s stuk voor stuk bewonderd door het publiek.

Gepuzzel
Het bleek voor velen een waar gepuzzel om de foto’s van boerderijen van vroeger te duiden. “Alle boerderijen lijken op elkaar. Volgens mij”, meende iemand een hoeve te herkennen, “is dat de boerderij waar nu Landwinkel Arkelandshoeve zit.”

Klop op de schouder
Blikvanger in de schuur is de boerenheerd waar eenmaal over de drempel het publiek terug in de tijd gaat. ‘Je hebt het mooi voor elkaar Gert”, kreeg de aangesprokene een ferme klop op de schouders. Gert glom van trots en toonde een lach van oor tot oor. Hij is content met zijn nieuwe schuur. “Ik heb de schuur ook echt gebouwd om exposities te kunnen houden en al mijn oude spullen kwijt te kunnen.”

Reacties