Burgemeester André Baars opent Bibliotheek op RKPWA school Ermelo

Foto: Sebastiaan Guliker, Het Ontwerp Departement.

De Bibliotheek op School, een nieuw educatieve aanpak om taalontwikkeling te bevorderen op de Prins Willem Alexanderschool (RKPWA) De Wetstraat 8-10, wordt woensdag 7 juni op feestelijke wijze geopend door burgemeester André Baars.

Hard gewerkt
Samen met Bibliotheek Noordwest Veluwe is afgelopen weken hard gewerkt om op de katholieke school een prachtige bibliotheek te realiseren. De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen en bibliotheek structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Zo veel en lang mogelijk blijven lezen
Lees- en mediaconsulent van de bibliotheek, Siard Bijkersma, ondersteunt de leerkrachten binnen de school hierbij. “Door de combinatie van zelf uitlenen en leespromotie in de klas hopen we dat kinderen zo veel en
lang mogelijk blijven lezen”, vertelt Inge Heijnen, taal- en leescoördinator van de RKPWA. “Het is tegenwoordig namelijk niet meer vanzelfsprekend dat kinderen een boek pakken, aangezien de digitale media ook naar hen lonken”

Leesplezier vergroten
Een belangrijk doel van het project is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Door de samenwerking blijft de boekencollectie op de RKPWA actueel.

Ouders en vrijwilligers
De bieb is drie keer per week open. Ouders en vrijwilligers helpen de kinderen mee met uitlenen en kiezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen