Ruim 1700 wandelaars weggejaagd bij Avondvierdaagse Ermelo

“Zo”, grijnsde Kosse Jonker van het bestuur van de Avondvierdaagse Ermelo vanavond, dinsdag 30 mei, “ik zal ze allemaal even wegjagen.” Gewapend met een megafoon betrad hij het hoofdveld van DVS’33 om het startschot te geven voor 58e Avondvierdaagse.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Zonder brokken
Voor de zoveelste keer werd maar weer bewezen hoe goed de accommodatie van DVS’33 zich leent voor de grote ‘kudde’ basisschoolkinderen die jaarlijks deelneemt aan de Avondvierdaagse. Zo werd er flink gekeet onder de kinderen, zaten ze elkaar achterna op het grasveld en maakten ze het het pannaveld ‘onveilig’. Zonder brokken overigens. Ouders die deze avond niet meeliepen knoopten hun kroost het nodige advies in de oren: “Enne, je gedraagt je een beetje hè.”

Ruim 1700 wandelaars
Frouwkje Jonker en haar dochter Frouwkje van het bestuur van de Avondvierdaagse Ermelo schatten dat er ruim 1700 wandelaars aan de start verschenen vanavond. “We hadden 1600 voorinschrijvingen, en vanavond ruim 100 na-inschrijvingen.”

Achter besluit
Het bestuur staat volgens de twee dames nog steeds vierkant achter het besluit de Avondvierdaagse op maandagavond af te lasten. Dit ondanks dat het verwachte noodweer uitbleef. “We wilden het risico niet nemen. Bovendien werden we de hele dag gebeld door de scholen en ouders op de speciale Avondvierdaagse-mobiel. Wat aangeeft dat men zich zorgen maakte.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen