Wie bakt de lekkerste biologische appeltaart van Ermelo?

Foto: Veluwe Duurzaam

Wie bakt de lekkerste biologische appeltaart van Ermelo? Ontdek het tijdens de Appeltaartbakwedstrijd van het Huis & Tuin Event Ermelo op 13 mei!

Iedere inwoner van de gemeente Ermelo kan aan de wedstrijd deelnemen. Van 1 tot 12 mei kunnen inwoners zich inschrijven bij de Natuurwinkel in Ermelo en gratis basisingrediënten ophalen. Dit zijn biologisch bakmeel, appels en roomboter. Met deze ingrediënten kunnen mensen thuis aan de slag. Deelnemers zijn vrij om eigen extra ingrediënten toe te voegen, zoals kaneel, noten of rozijnen.

Er zijn veel mogelijkheden en het is allemaal toegestaan, als de taart maar lijkt op oma’s appeltaart. De appeltaarten kunnen op zaterdag 13 mei tussen 10.30-11.00 uur ingeleverd worden op ’t Weitje. Daarna vindt er een beoordeling plaats door een professionele jury, bestaande uit Portugese banketbakker César Oliveira van Bakkerij van Looijengoed, Bas Sengers van de Natuurwinkel en wethouder Jan van Eijsden.

Om 12.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. De taarten worden beoordeeld op biologische ingrediënten, smaak, kwaliteit en uiterlijk. De winnaars van de eerste en tweede prijs gaan naar huis met een arrangement pannenkoeken eten bij Proeverij de Ontmoeting. De derde prijs is een bakkersbon t.w.v. 25,- euro van Bakkerij van Looijengoed. Dat wordt lekker biologisch smullen. De overgebleven stukken appeltaart worden na de prijsuitreiking verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel in Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen