De IJsvogel Ermelo neemt Fun2Go duofiets feestelijk in gebruik

Woonzorgcentrum De IJsvogel aan de IJsbaanweg 37 heeft vanmiddag, woensdag 15 februari, feestelijk de Fun2Go duofiets in gebruik genomen. Gebroederlijk naast elkaar reden cliënt Be Wolfs en Lidy Jacobi van het bestuur van Vrienden van Zorggroep Ermelo, de bont versierde aangepaste fiets de huiskamer binnen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Uitermate geschikt
Onder luid applaus natuurlijk van de overige cliënten, verzorgend personeel en andere belangstellenden die de overhandiging met koffie en gebak vierden. Want de duofiets in de vorm van een driewieltandem is uitermate geschikt voor de doelgroep die in de IJsvogel woont en hun begeleiders.

Financiële ondersteuning
Dick Bosselaar, manager van De IJsvogel, keek verlangend naar het aangename voorjaarszonnetje van vandaag. “Met dit weer moet je toch naar buiten”, had hij zo op de duofiets er op uit willen trekken. Woonzorgcentrum De Amaniet in wijk Oost nam onlangs de duofiets in gebruik. “Het zijn dure dingen. Daarom zijn we zo blij met de financiële ondersteuning van Stichting Kringloopwinkel Ermelo en Vrienden van Zorggroep Ermelo. Anders waren die fietsen hier niet gekomen.”

Boonen Tweewielers
Ook bedankte Bosselaar Boonen Tweewielers die de duofietsen leverde. Boonen Tweewielers aan de Fokko Kortlanglaan 225 in Harderwijk, net over de grens van Ermelo, is namelijk specialist op het gebied van aangepaste fietsen, en dealer van het Van Raam assortiment. Dat varieert van driewielers, duofietsen, rolstoelfietsen tot kuipstoel-fietsen, regulier en elektrisch.  Zo is Boonen Tweewielers al sinds 1952 de leverancier van aangepaste fietsen aan ’s Heeren Loo Zorggroep. Ook doet Boonen Tweewielers het onderhoud en de reparatie van de aangepaste fietsen, met het streven de fiets dezelfde dag weer te retourneren.

Over Fun2Go duofiets
De Fun2Go is een duofiets waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Een persoon stuurt, beiden kunnen trappen. De twee personen hebben beide goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren door de zitposities naast elkaar. De berijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden. De zittingen zijn eventueel ook draaibaar waardoor het opstappen helemaal eenvoudig wordt.

In het geval van gebruikers van de woonzorgzorgcentra kan de begeleider via de schakelbare vrijloop bepalen of en hoe zijn of haar ‘fietsmaatje’  (eventueel verplicht) mee trapt. Ook kan met de dubbele vrijloop onafhankelijk van elkaar worden getrapt. Daarnaast heeft de duofiets versnellingen en elektrische trapondersteuning. Wat garant staat voor comfortabele, zorgeloze en prettige fietstochtjes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen