Samenwerking tussen gemeenten Noord Veluwe verloopt erg stroef

Foto: Michel Benard

De samenwerking tussen de gemeenten op de Noord-Veluwe loopt achter bij de sterke ontwikkeling van buurregio’s Zwolle, Stedendriehoek (Apeldoorn,Deventer en Zutphen) en Amersfoort. Om deze ontwikkelingen bij te kunnen benen, moet de organisatie worden aangepast.

Dit bericht harderwijk.nieuws.nl

Rapport kwartiermaker Jansen
De kansen in en voor de regio worden te weinig benut. Inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven in het gebied vinden te weinig mogelijkheden in de ontwikkeling van het gebied Noord-Veluwe. Een gevolg hiervan is dat jongeren en jonge gezinnen volop wegtrekken en dat de recreatieve sector achterblijft in ontwikkeling in vergelijking met de buurgebieden.

Oorzaak
De RNV bestaat al 45 jaar. Door de jaren heen is er een hoop veranderd, maar eigenlijk alleen in de breedte van de organisatie. De organisatie is te zwaar om snel in te kunnen springen bij veranderingen. In deze tijd moet er snel geschakeld kunnen worden. Door de invulling van de organisatie gaat dit lastig en de samenwerking tussen gemeenten speelt zich regelmatig buiten de regio af. Jansen: “Dit is geen achterkamertjespolitiek. Het is samenwerken, maar niet gezamenlijk. Er is nu geen overzicht. In de buurregio’s gebeurt dit wel.”

Lees verder op harderwijk.nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen