Boek winterarrangement voor behoud schaapskudde Ermelo

Foto: Stichting Schapedrift

Op zaterdag 28 januari van 16.00 – 21.00 uur heeft de schaapskooi Ermelo een aansprekend winterarrangement voor liefhebbers van een wandeling, wild-stoofpot en whiskyproeverij in petto. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de Stichting Schapedrift, voor het behoud van de Ermelose schaapskudde.

Vanaf 16.00 uur nemen natuurgidsen van Stichting Schapedrift deelnemers mee voor een winterse wandeling over de Ermelosche Heide en door het omringende bos. In het bezoekerscentrum staat er vanaf 18.00 uur een wildstoofpot of vegetarische maaltijdsoep klaar. Aansluitend is er van 19.00-21.00 uur een whiskyproeverij met uitleg door Werner Bos.

Winterse wandeling
De koude heeft zijn intrede gedaan in Nederland, maar dik aangekleed is het ook ’s winters de moeite waard er op uit te trekken. Natuurgidsen Jeanne Dijkstra en Gerard van Ruiten maken een mooie wandeling met de deelnemers en wijzen op wildsporen en vogels die overwinteren in de omgeving van de Ermelosche Heide. De wandeling laat de neuzen kleuren en de wangen gloeien. In het bezoekerscentrum snorren de beide houtkachels; het is er warm en gezellig. Een wild-stoofpot en vegetarische maaltijdsoep staan klaar en de whiskyproeverij kan beginnen.

Proeven
Werner Bos neemt deelnemers mee op ontdekkingsreis door whiskyland. Werner is liquorist, het hoogste diploma dat op het gebied van sterke drank is te behalen. Er worden zes verschillende whisky’s geproefd. Er is uitleg over het productieproces en de whisky’s worden beoordeeld op kleur, geur en smaak. Voor de niet whiskydrinkers wordt een alternatief geboden.

Kosten
De kosten voor het hele programma, incl. wandeling, maaltijd, proeverij bedragen € 32,50. Het is uiteraard niet verplicht het hele programma mee te doen, maar de kosten blijven het zelfde. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen. Opgave is mogelijk via de website van Wijnen & zn: www.wijnenapeldoorn.nl.

Bereikbaar
De schaapskooi met bezoekerscentrum staan aan de Postweg, alleen bereikbaar via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen