Dagbesteding Smart en Haarsmederij Ermelo in actie voor Movember

Een maand lang hadden Robert Ketelaar en Ron Kamp van Dagbesteding Smart in Ermelo hun baard en snor laten groeien in het kader van Movember. Vanmiddag, donderdag 1 december, lieten beide mannen de weelderige haardos rond hun kin, hals en onder de neus tot in de puntjes verzorgen door barbier Mad Max Wijnen van Haarsmederij aan de Weegakker 45.

Movember is een evenement in november waarbij veel mannen hun baard en snor laten staan, om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Robert en Ron kwamen op de idee om mee te doen aan Movember tijdens een bakje koffie in de kantine van Dagbesteding Smart. Robert: “Wij zijn mannen en Movember is een echt mannending. Bovendien is het voor het goede doel.”

Echte barbier
Het was de eerste keer dat Robert en Ron hun baard hadden laten groeien en eigenlijk beviel het ze wel. Terug naar een ‘kale konten-gezicht’ wilden ze in ieder geval niet meer. Probleem was dat ze beide sinds ze gingen sparen voor de baard en snor, er helemaal niets meer aan hadden gedaan. Wat maakte dat op plekken haar zat waar ze het liever niet wilden om de onverzorgde uitstraling. Kortom, er was sprake van een zekere mate van wildgroei die door henzelf nauwelijks meer viel te beteugelen. Robert: “Daarvoor zijn we nu hier, bij een echte barbier”, doelde hij op de vaardige handen van barbier Mad Max om er iets moois van te maken.

Metamorfose
Max ging de uitdaging aan gewapend met een tondeuse, klodders scheerschuim, scheerkwast, mes, schaar, warme handdoek en Eau de Cologne Spray. Tot grote tevredenheid van beide mannen. Robert die het eerst klaar was staarde verheugd in de spiegel: “Ik herken mezelf bijna niet meer.” Ron onderging zelfs een complete metamorfose. Hij had namelijk gekozen voor een ringbaardje. Professioneel als barbier Mad Max werkt, schoor en knipte hij van Ron bijna een look-a-like van operazanger Pavarotti.

Mooie opbrengst
De actie van Robert en Ron leverde 75 euro op voor Movember. Barbier Mad Max maakte er vervolgens een mooi rond bedrag van door ook 25 euro te doneren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen