Maestro van Crescendo Renate Goossensen: ‘Yes, ik heb gewonnen!!!’

Renate Goossensen van DansFabriek S.I.L.K. Ermelo is zaterdagavond 29 oktober uitgeroepen tot Maestro van Crescendo 2016. Ze vertelt hoe ze de avond heeft ervaren en hoe trots en blij zij is.

Wat een spanning, veel publiek, enthousiaste dirigenten en muzikanten. De avond begon voor alle kandidaten rond 18.00 uur. Kort oefenen voor het orkest en de laatste puntjes op de i zetten.

Door Renate Goossensen/met fotoreeks

Rond 18.45 uur kwam het eerste publiek al binnen zetten… . DansFabriek S.I.L.K. was flink vertegenwoordigd, wat veel enthousiaste fans! Dansers en ouders hebben mij zeker gesteund, Iedereen was gespannen!

Als eerste mocht Petra Buurstra op de Bok met het stuk Soldaat van Oranje. Ze kreeg een paar kritieke puntjes van de jury, maar ook zeker lovende woorden. Petra kwam als Wilhelmina op, in volle glorie.
Olav Pranger nam het stokje over en dirigeerde als tweede kandidaat Pirates of the Caribbean . Olav kwam op in een echte Jack Sparrow -uitdossing, compleet met snor en baard. Ook Olav kreeg puntjes van kritiek, maar ook lovende woorden.
Vervolgens was het de beurt aan Esther Heutink. Esther dirigeerde het stuk The Rock, wat goed ging.
Niels Prins trad als laatste op, wat hem erg goed afging. Hij kreeg als commentaar/ tips, dat hij teveel in beweging was.

Finalist
In de pauze mocht het publiek op zijn of haar favoriete deelnemer stemmen. Ik scoorde er heel veel, maar ook Niels en Esther. Wij werden dan ook uitverkoren tot de drie finalisten. Als eerste mocht Niels voor het orkest plaatsnemen om Victor’s Tale te dirigeren, een stuk dat we allemaal in de finale hebben gedirigeerd. Vervolgens was ik aan de beurt en toen Esther. Toen de verlossende woorden werden uitgesproken door de jury was het eerste wat ik dacht: ‘Yes, ik heb gewonnen!!!’ Ik kreeg mooie woorden van de Maestro van Crescendo 2015, Sjaak Teeuwissen. Hij heeft mij zijn winnende stokje gegeven, wat ik een hele eer vond.

Iedereen ontzettend bedankt!
Ik heb genoten, ben erg voldaan, Hilda heeft mij het vertrouwen gegeven om voor een orkest te kunnen staan. Ook Ronald ontzettend bedankt, dirigent van Crescendo! Natuurlijk vergeet je altijd mensen. Jacintha bedankt…mijn supporters…lieve kindjes en ouders in de zaal. Mijn ouders die vol spanning hebben zitten kijken, mijn lieve oma die erbij kon zijn. Gijs, een van de orkestleden die mij in een tutu naar voren heeft gebracht. En niet te vergeten mijn maatje Petra Buurstra, en ook niet te vergeten Theo, een van de orkestleden.

Ik ga het missen, maar gelukkig mag ik meedoen aan het nieuwjaarsconcert van Crescendo! Bedankt allemaal voor de bijzondere ervaring die ik heb mee mogen maken. Ik ga dit nooit, maar dan ook nooit vergeten. Ik ben Maestro van Crescendo geworden en ik ben er trots op!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen