Wvvvvrrroemmm, de MolenTourTocht Ermelo is gestart

Onder uiterst zonnige omstandigheden is vanmorgen 28 mei de 7e MolenTourTocht gestart. Goed voor 80 deelnemende ‘uitwriekse’ bolides. Van een Cadillac Eldorado, een hemelsblauw ‘rugzakje’ (Fiat 500), een Land-Rover, Jaguar, Ferrari tot Porsche, die veel belangstelling trokken.

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas

Nicole en Sabrina doen voor de eerst keer mee in een Mazda MX5 Cabrio. Nicole: “Ik wilde al veel eerder meedoen, want ik woon in de Verbinding, en zie ze elk jaar voorbij komen. Maar iedere keer waren we nét te laat met aanmelden. Dat wilden we dit jaar niet weer laten gebeuren.” Natuurlijk gaan de Ermelose schonen voor de winst. “Maar we maken er vooral een gezellige dag van. De tourtocht is trouwens een prachtig initiatief van de Molenstichting, om zodoende Molen de Koe draaiende te houden.”

Bob Carrière rijdt samen met Niko Poolen de MolenTourTocht in een Land-Rover uit 1985. “We hebben de tourtocht zelfs een keer gewonnen, dat was de eerste of de tweede keer. Het gaat mij vooral om de gezelligheid, de mooie auto’s en het prachtige weer. De variëteit aan auto’s is weer groot dit jaar”, waardeert hij het ‘wagenpark’ op ’t Weitje. “De MolenTourTocht staat immers open voor bijzondere auto’s. En elke deelnemer bepaalt zelf wat bijzonder is.”

Christiene en haar dochter doen ook mee. “Vorig jaar waren we ook van de partij, en vonden het zó leuk. Later heb ik met mijn man de route nog een keer gereden. Want je komt op de mooiste plekjes waar je eerder nog nooit was geweest.”

Tegen 11.00 uur wordt de eerste deelnemer uitgezwaaid door het publiek. Aline Verhoef, voorzitter van de Molenstichting: “Ik wens jullie allemaal een hele gezellige dag. Niet verdwalen -gewoon het bolletje/pijltje volgen- en veilig terugkomen in Ermelo.

De eerste bolides arriveren rond een uur of vier vanmiddag.  De gezellige afsluiter met culinaire hoogstandjes vindt plaats bij de Dorpskamer.

Banner Café de Molenaer 2015 300 x 125

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen