Ontbijt van Ermelo beleeft zonnige eerste editie

Waar Ermelo groot in kan zijn. Dat bewees ons dorp vandaag zaterdag 28 mei maar weer met de eerste editie van Het ontbijt van Ermelo. Een initiatief van een paar doorzetters geholpen door een groot leger aan vrijwilligers.

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas

Het initiatief kreeg support van het weer dat zich van zijn mooiste kant liet zien. Vanaf de Rabobank tot en met op het Raadhuisplein schoven zo’n 1200 deelnemers aan, aan een lange lint van tafels, om van een lekker ontbijt te genieten. Op cruciale plekken werd muziek gemaakt om de sfeer te verhogen.

Klokslag negen uur opende mede-organisator Herman Bolhuis Het Ontbijt van Ermelo. Hij zette meteen een verjaardagslied in om de jarige Ronald van Veen te feliciteren en twee vrijwilligers. Aan burgemeester André Baars was de eer alle gasten te verwelkomen in de vernieuwde Stationsstraat. Baars roemde de inzet van de vele vrijwilligers. “Sommige zijn vanochtend half drie al begonnen met opbouwen. Ook de complimenten aan de initiatiefnemers. Want wat ooit begon met een spontaan idee is geworden tot wat het nu is. Dat is bereikt doordat ze hard werkten en er in bleven geloven.”

Nadat dorpsdichter Fiet van Beek haar gedicht had voorgedragen verzorgde Olav Pranger een workout om alvast wat calorieën te verbranden. Waarop het feestontbijt kon beginnen. De opbrengst van Het Ontbijt van Ermelo is bestemd voor NMP Ermelo, Stichting Avond4daagse Ermelo, sc DeVeDo en Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten.

GOEDEMORGEN

Het dorpsontbijt is grondig voorbereid;
na winterlange hopen zand is de winkelstraat
bekleed met een steenrood tapijt en grijze banen.

Massaal vieren wij dorp door ochtendmaal
aan meterslange tafel. Voor een appel
en een ei zitten wij aan, doen ons tegoed
voor lopers in de avond, rolstoelers,
jonge moeders. Wij eten ons rond
voor de voedselbank, kijken zonder gêne
naar wat de buren deze morgen
op tafel hebben staan. Wij vieren dorp
en noemen onze namen aan wie hier
geboren werd en aan wie later kwamen.

Op vers geveegde stoep vormt samen
het décor. Geen Guinness Book
maar een record in meedoen en gastvrijheid.

Fiet van Beek, 2016,
dorpsdichter

Banner Plus Klein 300 x125.nieuw jpg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen