Jeugd Westerkerk Ermelo slaapt nacht zonder dak

Foto: Grietje-Akke de Haas

Jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar van de Hervormde Westerkerk gaan de uitdaging aan om een nacht zonder dak door te brengen. Het avontuur gaat plaatsvinden in de nacht van 11 op 12 juni.

Want een avontuur wordt het, waarvan de opbrengst is voor straatkinderen in Bolivia. De keus van de leiding van het Jeugdwerk van de Westerkerk om weer aan te haken bij het initiatief van Tear was gauw gemaakt. Tear is namelijk een organisatie van christenen met een passie voor God en voor mensen, die gelooft in de kracht van de lokale kerk in de strijd tegen armoede en onrecht.

Een promotiefilmpje voor het goede doel raakte de clubleiding Els van Kruistum, Petra Rozendaal en Brenda van Malestein  erg. “Het filmpje laat twee broertjes van 10 en 12 zien die vertellen dat ze geen ouders meer hebben. Samen zingen ze in bussen om hun kostje te verdienen. De meisjes vermoeden wij, belanden veelal in de prostitutie.”

Samen met de jeugd van groep 7 en 8 en jongeren van klas 1 tot en met 4 van het middelbaar onderwijs willen ze graag iets positiefs bijdragen voor deze kinderen. Bovendien geeft het een goed gevoel om samen als groep je voor een nobel doel in te zetten.

“Twee jaar terug hebben we ook een Nacht Zonder Dak gedaan. Nu hebben we weer nieuwe jeugd op de verschillende clubs. Dus het leek ons leuk om het opnieuw te ondernemen.” De bedoeling is dat de jeugd met begeleiding op de parkeerplaats van de Westerkerk aan de Oude Nijkerkerweg 4 met zijn allen een ‘dorpje’ van ‘krotjes’ bouwt van kartonnen dozen en plastic en er de nacht doorbrengen. Doel is dat de jeugd een beetje ervaart wat hun leeftijdsgenootjes in Bolivia elke dag doormaken. Het opbouwen begint op zaterdag 11 juni om ongeveer 17.00 uur.

De buurt wordt op een ludieke manier geïnformeerd over de activiteit door middel van een brief met oordopjes. Alle belangstellenden zijn welkom om even aan te wippen. De organisatie stelt het erg op prijs als ze iets lekkers meenemen en eventueel een bijdrage voor het goede doel.

Wil jij de jeugd sponsoren? Klik dan HIER.

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen