KC Noord-West Veluwe in Ermelo gaat met haar tijd mee

Inmiddels is het voorjaarsseizoen 2016 alweer in volle gang, maar liefst vijf avonden per week en op de zaterdagochtend zijn de verschillende disciplines op het veld te vinden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Dat zijn 21 groepen G&G (Gedrag en Gehoorzaamheid), 11 groepen Behendigheid, 3 groepen Flyball, 3 groepen Hoopers, 1 groep Treibball en een groepje Canicrossers, dat iedere week traint op locatie.
En natuurlijk niet te vergeten de puppy’s: gemiddeld zo’n 5 puppygroepen. Iedere drie weken start er weer een nieuwe puppycursus. De nieuwe puppy-eigenaren, die nog even moeten wachten op de eerste les, mogen gebruik maken van het puppy-inloopspreekuur, waar ze terecht kunnen met al hun vragen en problemen en voor leuke coördinatie- en socialisatieoefeningetjes. Maar zelfs als de pup nog niet in huis is kunnen de mensen langskomen om een puppy-les bij te wonen en kunnen ze alles aan ons voorleggen zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de komst van de nieuwe viervoeter

De KC Noord-West Veluwe is een hondensportvereniging die mee gaat met haar tijd. Zij maakt gebruik van de nieuwste trainingsmethoden en heeft voor het tweede seizoen de betrekkelijk nieuwe sport ‘Hoopers’ in het aanbod. De oorsprong van Hoopers ligt bij de sport Agility (behendigheid). Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Het aanleren van de oefeningen gebeurt ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoops (poortjes), tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen. Van de hond en handler wordt het nodige denkwerk verwacht , zodat de handler op afstand de hond kan dirigeren langs en door de hindernissen.

Iedereen die graag een keer wil kennismaken met de hondensport, is welkom om te komen kijken op ons trainingsveld aan het Rodeschuurderwegje 64 in Ermelo. Informatie over tijden, lessen en het nieuwe seizoen : 0341-550172

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen