Ermeloer Hans Alblas biedt begeleiding aan bij levens- en geloofsvragen

Foto: Hans Alblas (Grietje-Akke de Haas)

Al op jonge leeftijd voelde Hans Alblas (42) zich door God geroepen Zijn woord te verkondigen. Dat doe hij nu als freelance spreker, bijbelleraar en geestelijk begeleider.

Een geloofsavontuur noemt hij de jarenlange zoektocht die in augustus 2014 leidde tot de start van Omnicus. De Ermeloër verzorgt onder meer preken in verschillende gemeenten en is docent Oude Testament aan de Evangelische Toerusting School (ETS). Daarnaast werkt Alblas voor Dorcas als relatiebeheerder kerken. Eén van zijn grootste passies is de geestelijke begeleiding die hij mensen aanreikt. Ofwel een gids bij levens- en geloofsvragen vanuit de christelijke spiritualiteit van waaruit Alblas leeft en werkt.

“Waarschijnlijk zijn er veel mensen – binnen en buiten de kerken – die behoefte hebben aan een gids bij wezenlijke thema’s en keuzes in hun leven”, vermoedt Alblas. Zelf voelt hij zich thuis in de evangelische beweging. “Maar dan wel heel breed, ik ben niet eenkennig qua kerkelijke tradities.”

In feite is de begeleiding bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar zingeving in hun leven of worstelen met bepaalde thema’s. “Huwelijksproblemen kunnen bijvoorbeeld een aanleiding zijn om een gesprek aan te gaan. Want het kan zijn dat je levensvisie botst met die van je partner.”

Ook senioren kunnen behoefte hebben aan geestelijke begeleiding. Zorgverleners hebben immers geen tijd meer voor een langer gesprek, terwijl juist ouderen misschien wel worstelen met de zin van het leven. De begeleiding kan ook helpen om eindelijk af te rekenen met verkeerde gewoontes. “Vaak zit hier meer achter zoals schuld- en schaamtegevoelens. Mijn begeleiding is er niet op gericht om problemen helpen op te lossen maar om perspectief te bieden. Samen kijken we wat God voor je kan betekenen.”

De gesprekken kunnen plaatsvinden in een gesprekskamer, bij iemand thuis of tijdens een (bos)wandeling. Voor alle informatie: www.omnicus.nl, (0341) 701618 of 06-40527657. Belangstellenden kunnen Alblas ook boeken voor een eenmalig gesprek via www.wandelpastor.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen