Dolfinarium Harderwijk pleegt geen ontucht met dolfijnen

Foto: Screenshot video Rambam

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft na een feitenonderzoek geconcludeerd dat er geen sprake is geweest van ontuchtige handelingen met een dolfijn in het Dolfinarium.

De aangifte werd eerder deze week gedaan door Leonie Vestering, fractieleider van de Partij voor de Dieren in Flevoland. Zij deed de aangifte vanwege vermeende seksuele handelingen met dieren in het zeezoogdierenpark.

De seksuele handeling met de dolfijn is verricht in het kader van een training van de dolfijn ten behoeve van sperma afgifte voor een fokprogramma. De handeling werd uitgevoerd door een wetenschapper in het kader van wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op dit programma. Er is hier geen sprake van ontuchtige handelingen en er zal geen verder strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld.

Vestering deed aangifte naar aanleiding van het TV-programma Rambam waarin was te zien dat een man een dolfijn seksueel bevredigt. Het dolfinarium liet in de aflevering van Rambam weten dat dit is om het dier te ontstressen en voor kunstmatige inseminatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen