Avondvierdaagse Ermelo start met 1700 deelnemers

De 56e Avondvierdaagse is vanavond, maandag 1 juni, uitbundig van start gegaan vanaf het DVS’33-terrein. Een bont gezelschap van ongeveer 1700 deelnemers loopt deze week vier avonden op een rij 3, 6, 9 of 15 kilometer.

Fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Naast heel veel scholieren van de Ermelose basisscholen wandelen ook groepen mee zoals Icare, Bartimeus, de IJsvogel en Groot Emaus. Driestroomhuis Damaris, het leer- en ontwikkelhuis voor jonge moeders aan de Horsterweg, doet dit jaar voor het eerst mee. In het kielzog van ‘opperhoofd’ Frida Tijdeman lopen twee jonge vrouwen mee, twee moeders en hun kids Milan van een half jaar en Brayan van een kwart jaar, én twee stagiaires. “We gaan voor de 3 kilometer, maar eigenlijk is het veel meer, want we zijn vanaf de Horsterweg komen lopen.”

Bernard Crooy en Kosse Jonker van het Avondvierdaagse-comité tonen zich erg tevreden over het verloop van de organisatie. “We hebben dit jaar ook meer verkeersregelaars kunnen inzetten.” De dames van het inschrijfbureau zijn niet minder tevreden met een opkomst van tegen de 1700 deelnemers. Temeer omdat ze net een bericht kregen dat het evenement in Apeldoorn werd afgelast vanwege te weinig animo, namelijk niet meer dan 75.

De Intocht door het Ermelose centrum vindt plaats op donderdag 4 juni vanaf de Chevelierlaan om ongeveer 19.15 uur, onder begeleiding van muziekkorpsen. De bloemen e.d. kunnen worden uitgereikt op de Stationsstraat en de Dirk Staalweg.

Banner Jansen Elektrotechniek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen