Wordt Sophia de Boer dé Mrs Netherlands Universe 2015?

01 mei 2015, 19:31 Nieuws
18en mrs
Sophia de Boer met haar eigen creatie van het nationale kostuum (Grietje-Akke de Haas)
"Ik had nooit gedacht dat ik weer met een sjerp om zou lopen", lacht Sophia de Boer om de onverwachte wending die haar leven nam. Want op zondag 31 mei in Opera Alians te Den Haag doet de Ermelose schone samen met 17 andere finalisten een gooi naar de prestigieuze titel 'Mrs Netherlands Universe 2015'.
De Mrs Netherlands Universe is -in tegenstelling tot de Miss-verkiezing- dé verkiezing voor vrouwen ouder dan 27 jaar. Bovendien mogen ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Op initiatief van Angelica Smeding wordt de Mrs Netherlands Universe in Nederland gehouden. Zelf nam Angelica in 2014 deel aan de finale Mrs. Universe die plaatsvond in Kuala Lumpur.
Sophia die binnenkort 48 wordtheeft rond haar looks, uitstraling en warme no nonsense persoonlijkheid een indrukwekkende televisiecarriere opgebouwd waarmee ze landelijke bekendheid verwierf. Daarnaast werkte ze als fotomodel en journaliste. Sinds dit jaar is Sophia wekelijks te zien op de zondagmiddag bij RTL4 met Life is Beautiful, naast Myrna Goossen. De Ermelose is nog steeds een graag geziene persoonlijkheid op TV. "De doelgroep in de leeftijd van 30-65 jaar die mij wil zien groeit met me mee. Ook zien ze graag foto's van mij, zo van 'hoe ziet ze eruit en wat heeft ze aan' . Bijzonder is dat het bijna net zoveel mannen als vrouwen zijn. Nanny Verwey-Nielen, de 'Missen-moeder van Nederland', vond dat ik met dit gegeven eigenlijk iets moest doen. Vandaar dat ik weer een sjerp omdoe."
In 1986 deed Sophia namelijk mee aan de Miss Limburg verkiezing.Ze verklapt: "ik was toen een meiske uit Limburg en heel verlegen. Mijn moeder zat er echt mee. Om te zorgen dat ik wat meer lef zou krijgen, heeft zij mij bij wijze van op het podium gegooid." Met succes, want Sophia werd tweede. Het jaar daarop werd ze eveneens tweede in de Miss Holland verkiezing. Ze is er nog altijd intens dankbaar voor. "Ik heb er immers mijn verdere TV-carrière aan te danken."
Sophia beleeft de aanloop naar de Mrs Netherlands Universe-verkiezing andersdan de verkiezingen van destijds. "Ik geniet er nu meer van, toen stierf ik 1000 doden. Mijn meisjesdroom heb ik immers al gehad met de miss-verkiezingen. Natuurlijk snoert mijn keel ook dicht als het zo ver is. Maar ik weet dat wellicht makkelijker is te verbloemen dan de de meeste deelnemers, voor wie de verkiezingen nieuw zijn. Door mijn ervaring en ook omdat ik geen cameravrees heb, dat scheelt zoveel." Hoewel Sophia echt haar best gaat doen om de titel binnen te slepen speelt het doel waar Mrs Netherlands Universe zich aan verbindt, Stop huiselijk geweld tegen vrouwen, een minstens zo'n belangrijke rol. "Angelica zorgt er ook voor dat alle kleding die wij inzamelen naar Blijf-van-mijn-lijfhuizen gaat."
Een vakjury beoordeelt de finalisten op een mix vanuitstraling, spontaniteit, charme, kennis van vreemde talen, de omgang met mensen tot algemene kennis. "Wees jezelf", heeft Sophia tot een levenskunst verheven. "Haal de kracht uit jezelf, dat is heel belangrijk. Kijk niet naar een ander, alleen als degene je inspireert." Hoezeer Sophia zichzelf is bewijst ze met een eigen creatie die ze tijdens de finale gaat dragen. De enige voorwaarde die de organisatie stelt is dat het een Nationaal kostuum moet worden. De basis voor haar eigen creatie is een schattig wit jurkje dat Sophia scoorde op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Haar vriendin Annemieke helpt een handje mee. Een Nederlandse vlag die Sophia kocht bij de HEMA vormt een soort onderrok om de japon meer volume te geven. Verder wordt het jurkje gepimpt met frustels en strikjes in onze nationale driekleur, als ook de sieraden. Oranje accenten maken de outfit daarnaast tot een Nationaal kostuum van allure.
De verkiezing kent geen badpakken-ronde.Wel rondes waarin Sophia een avondjurk van het vermaarde Atelier LeonLeon draagt, een creatie van ontwerpster Monique Désar en items uit de Taboo Collection.
De winnaar van de Mrs Netherlands Universe vertegenwoordigt Nederlandtijdens de Mondiale verkiezing die 29 augustus plaatsvindt in Wit Rusland. Daar neemt de Mrs het op tegen kandidaten uit de hele wereld. Ook wordt er een Mrs Europe verkozen die Nederland op de kaart zet eind september op de Canarische Eilanden. De uitzending van de Mrs Netherlands Universe 2015-verkiezing wordt verzorgd door Diaspora TV en Latino TV Rotterdam/Rijnmond. De beelden gaan de hele wereld over.

banner-moda-donna-2