Vet veel lol met Koningsspelen bij EFC’58

Of speelde er vandaag een wedstrijdje ‘Wie heeft het meeste plezier’ op de voetbalvelden van EFC’58 waar de Koningsspelen plaatsvonden voor de kids van de de Arendshorst, Vlinderboom, Julianaschool en Prins Bernhardschool.

Fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Al van verre was het enthousiaste gekwetter, gejuich en gelach te horen van ruim 500 schoolkinderen die zich ouderwets vermaakten met spelletjes als zaklopen tot een tennisbal op een lepel vervoeren naar de overkant. Heel veel spelletjes waren gericht op behendigheid én uitgevoerd in teamverband, wat het ‘kijk óns nou eens-gevoel’ vergrootte.

Niet de prestatie maar het plezier in bewegen stond vandaag voorop zodat er een bijzonder ongedwongen sfeer voelbaar was op Sportpark De Zanderij. Heet was het wel, zo verzuchtte een aantal kinderen halverwege middag, terwijl ze de dorst met water lesten bij het tafeltje van vertegenwoordigers van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Niemand klaagde echter over het weer, omdat het simpelweg als een cadeautje werd beschouwd.

Het sportieve Oranjefeest was een een activiteit van Buurtsport Ermelo, een initiatief van de gemeente Ermelo in samenwerking met Bouw Sports, EFC’58 en GGZ Centraal. Ultiem doel is de jeugd van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs stimuleren te bewegen én in beweging te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen