Leonardo da Vinci lonkt naar de Special Award 2015

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Leonardo da Vinci doet mee met de Special Award 2015. 

De Special Award 2015 is dé landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. De wedstrijd wordt driejaarlijks georganiseerd door Special Arts.

Onderdeel van de wedstrijd is een lokale jurering door Leonardo da Vinci. Hierbij wordt naar het werk van alle kunstenaars gekeken. Deze jurering vindt op 4 maart plaats door een deskundige jury bestaande uit Laurens Klappe (wethouder), Martin Slager, Max Timmerman, Mathilde Thijssen, Babs Ketelaar en Marion Eilander.

Rondom de lokale jurering organiseert Leonardo da Vinci een expositie van 4 maart tot 11 maart 2015. Van elke gekozen kunstenaar worden drie kunstwerken ingestuurd voor de Special Award 2015.

Een Special Arts-vakjury onder leiding van beeldend kunstenaar en Outsider Art verzamelaar Joost van den Toorn zal alle ingezonden werken beoordelen. In deze tussenjurering worden de kunstenaars geselecteerd die meedingen naar de landelijke Special Award 2015.

In de zomer zullen de geselecteerde kunstwerken op diverse plaatsen in Nederland te zien zijn. In het najaar van 2015 worden de winnaars van de Special Award bekendgemaakt. De winnaars ontvangen een geldbedrag in de vorm van een stipendium, bedoeld voor de verdere ontwikkeling van zijn of haar kunstenaarschap.

Leonardo da Vinci is gevestigd aan de Kerklaan 8, geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur, voor bezoek graag melden in het atelier boven, ingang 8a.

[adrotate banner=”19″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen