Heideschapen Ermelo werpen 213 lammeren

Foto: Stichting Schapedrift

Maandag 23 februari vond de laatste bevalling bij de kudde heideschapen van Ermelo plaats; het is klaar!

Herderin Marion Derks is heel tevreden over het resultaat: 213 lammeren bij 161 schapen; 110 ooitjes en 103 ramlammeren. In exact vier weken tijd zijn alle lammetjes geboren. Het is allemaal heel goed verlopen, mede dankzij de hulp van de vele vrijwilligers. Wekenlang is er een continu rooster gedraaid om de geboortes goed te begeleiden.

Gezond
Nu moet ervoor gezorgd worden dat de lammetjes gezond blijven en groeien. De schapen en lammeren gaan bij goed weer elke dag naar buiten, in het weiland naast de kooi. Dat is feest voor de jonge dieren: ze springen en rennen achter elkaar aan in het rond! Ondertussen wordt in de kooi het stro opgeschud en bijgevuld, worden de ruiven gevuld met hooi en brokken en water klaargezet. Ook de niet drachtige schapen, die in een kraal op de hei staan, moeten dagelijks verzorgd worden. Voorlopig is er dus nog voldoende werk te doen in en bij de schaapskooi.

Bezoekers welkom
Het terrein van de schaapskooi en het bezoekerscentrum is t/m 1 maart iedere middag geopend voor bezoekers. Van 2 maart t/m 2 april is publiek welkom op woensdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.30 -16.00 uur.

Lammetjesdag
Op zaterdag 14 maart is er de jaarlijkse lammetjesdag van 10.00-16.00 uur. Dan is de schaapskooi open en kunnen de lammetjes geaaid worden. Ook zijn er demonstraties schapen drijven, knutselactiviteiten en een draaimolentje.

Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

[adrotate banner=”16″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen