Opnieuw sluit winkel in Stationsstraat de deuren

Foto: Tineke Idema

Het is jammer dat er wederom een vertrouwde, authentieke Ermelose winkel in de Stationsstraat verdwijnt.

Door Tineke Idema

Op vrijdag 27 februari zijn de winkeldeuren van Boektiek Ichtus voor de allerlaatste dag open aan de Stationsstraat 100. In deze winkel kan men terecht voor christelijke boeken, cd’s, dvd’s, kaarten, beeldjes en heel veel andere cadeauartikelen. Na dertig jaar lief en leed gedeeld te hebben met haar klanten, doet eigenaar Beppie Kok de winkeldeur voorgoed achter haar dicht.

“Helaas, ik heb geen opvolging en wil niet nogmaals een huurcontract aangaan voor drie jaar gezien mijn pensioengerechtigde leeftijd”, zegt Beppie enigszins spijtig. In de winkel waar steeds meer lege plekken komen, zegt Beppie: “Ik stop absoluut met pijn in het hart want ik heb mijn werk met voldoening, dankbaarheid en tevredenheid gedaan. Ik kan terugkijken op een hele mooie tijd en wil graag de mensen bedanken omdat dankzij u en jou de winkel zolang heeft kunnen bestaan. We zijn aan het uitverkopen. Dit is de kans voor klanten om met hoge korting te kopen. Mensen met een tegoed- of cadeaubon kunnen deze nog tot 27 februari inwisselen”.

Valt de Ermelose die nu even in Harderwijk woont, straks in een zwart gat? “Ik ben verwachtingsvol van wat nu gaat komen en doe wat mijn hand vindt om te doen. We zien wel wat de tijd gaat brengen”, zegt Kok vol vertrouwen.

Vijfendertig jaar geleden begon Evangelische boekhandel Boektiek Ichtus in ‘het Spinnenwiel’, het huidige winkelpand van de Schoenenreus. Daar zaten verschillende kleine winkeltjes in tot er op een kwade dag brand uitbrak. Boektiek Ichtus verhuisde naar Stationsstraat 106 en sinds vijf jaar is de winkel te vinden in het huidige pand, Stationsstraat 100. Tot 27 februari dus.

[adrotate banner=”21″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen