Kinderen maken muziek met EDG en Crescendo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Drumfanfare EDG en Chr. Harmonie Crescendo zijn gestart met een muziekopleiding voor kinderen.

Beide verenigingen maken een toer langs de Ermelose basisscholen om de kinderen warm te maken voor de opleiding. De betrokken muziekmakers delen hun enthousiaste ervaringen:

Stel je voor: Er komt bij de school een aanhanger volgeladen met muziekinstrumenten voorrijden. De kinderen krijgen eerst een interactieve les over muziekinstrumenten en muziek maken. Maar het leukste moet nog komen. De glimmende muziekinstrumenten liggen uitgestald. De kinderen kiezen een instrument uit en mogen het zelf vasthouden. Al die rare kleppen en knoppen en buizen en trommelvellen. Het voelt gek aan. Koud. En zwaar. Hoe houd je zo’n onhandig ding eigenlijk vast? De kinderen proberen geluid uit hun instrument te krijgen. Spannend. Lukt het wel? Ja hoor, dat lukt heel goed. Wel veel kabaal! Maar verschrikkelijk leuk. En dan zorgt de dirigent ervoor dat iedereen samen gaat spelen. En kinderen die aan het begin van de middag niet wisten hoe een muziekinstrument er van dichtbij uitziet, spelen aan het eind van de middag op trompet in het klasse-orkest! Wat een feest!

EDG en Crescendo zeggen dat dit slechts om een voorproefje gaat. Op 17 februari vindt namelijk het muziekfestijn van Cultuurkust plaats in De Dialoog, waar Crescendo en EDG hun medewerking aan verlenen: Want Ermelose kinderen, daar zit muziek in.

[adrotate banner=”19″]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen