Vanavond bij FC Horst: de tweede editie van de ‘Gerrit van Dam Bokaal’

Vier voetbalclubs strijden om de bokaal die een blijvende herinnering is aan de in 2010 op 56-jarige leeftijd aan kanker overleden Gerrit van Dam. 

Vandaag, dinsdag 12 augustus om 19.15 uur, en zaterdag 16 augustus om 14.00 uur wordt voor de tweede keer gestreden om de ‘Gerrit van Dam Bokaal’, op de sportpark De Adelaar van voetbalvereniging FC Horst aan de Buitenbrinkweg. De entree is gratis en bezoekers kunnen rekenen op een prachtig programmaboekje. De organisatie heet iedereen van harte welkom, vooral degenen met wie Gerrit van Dam heeft gevoetbald of op wat voor manier maar met hem te maken hebben gehad tijdens zijn ‘FC Horst-periode’. 
Hoge verwachtingen
De eerste elftallen van FC Horst, Roda ’46 Leusden, Hierden en NSC Nijkerk gaan met elkaar de strijd aan om de bokaal. Aan NSC Nijkerk is de grote uitdaging de titel te verdedigen. mede-organisatoren Aalt Hijmissen en Dennis Offenberg: “NSC heeft vorig jaar terecht gewonnen. Dit jaar hebben we echter hoge verwachtingen van Hierden. Deze club heeft een frisse selectie en met Peter Epe en Henk Timmer twee hele goede trainers.” Beide heren hopen als fervente FC Horst-fans natuurlijk dat de thuisclub FC Horst met de bokaal aan de haal gaat. “Vorig jaar waren we niet zo blij met het spel dat de hoofdmacht liet zien. Maar we gaan er vanuit dat de nieuwe trainer Etie Jansen met de selectie van veel nieuwe spelers betere prestaties neerzet. Kunnen we meteen ervaren wat de A-selectie voor mooie beloftes inhoudt voor het nieuwe voetbalseizoen.”
Klik HIER voor alle informatie over de ‘Gerrit van Dam Bokaal’.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen