Is moeder eend met kroost aan de wandel, of de weg kwijt in Ermelo?

Foto:

Toeristen spotten maar wat graag wild in de Ermelose bossen.Herten, zwijnen tot vossen, maar op een moeder eend met haar kroost hadden de vakantie vierende Sven van Kempen uit Venray en Anissa Blasé uit Almere niet gerekend. Terwijl het duo vanuit Putten over de Oude Arnhemsekarweg naar Ermelo fietst, waggelt het koddige tafereeltje zowat voor hun wielen langs het zandpad over.

Sven weet niet hoe snel hij van de fiets moet springen, en grabbelt in zijn rugzak om de fotocamera in de aanslag te brengen. Hij is namelijk fotograaf en mede-eigenaar van het pas opgerichte bedrijf sharp-photography. Een dergelijk vertederend en niet alledaags plaatje schieten, laat je dan natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan.
Ook moet je er wat voor over hebben. Want zodra moeder eend Sven in de gaten krijgt zet ze het op een rennen het bos in richting de Putterweg, met haar kroost vlak achter haar aan. Niet via de geijkte bospaadjes, maar wegduikend in het struikgewas. Uiteindelijk weet Sven ‘het spul’  te achterhalen om ze te vereeuwigen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen