Langer gratis parkeren in Ermelo

Parkeerterrein Kerkelijk Centrum krijgt er 70 parkeerplaatsen bij.De wethouders Esther Verhagen en Jan van den Bosch hebben vanochtend het officiële startschot gegeven voor uitbreiding van de parkeerplaatsen tegenover het Kerkelijk Centrum aan de Groeneweg.

Met een ruk aan het plastic doek onthulden zij het informatiebord dat de situatie toelicht.
Het streven is dat in november de schop de grond in gaat voor de werkzaamheden.
Het parkeerterrein krijgt volgens Verhagen een groene uitstraling, waarbij de huidige spullen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Ook wordt het hemelwater afgekoppeld van het riool door onder de grond infiltratiekratten te plaatsen. 
Bovendien wordt een groene verbinding aangelegd naar de parkeerplaats bij de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg 43, als voetpad voor de voetgangers en een veilige route voor (schoolgaande) kinderen. Met bewegwijzering wordt de richting naar het centrum duidelijk gemaakt
In het voortraject zijn de ondernemers en omwonenden nauw  betrokken geweest, aldus een tevreden Verhagen.
De uitbreiding betekent dat het parkeerterrein nu 92 plaatsen voor lang parkeren rijk is. Wat ideaal is zo meent Verhagen, voor mensen die wat langere tijd in het hartje van Ermelo willen doorbrengen, alsook voor de mensen die er werken. Het parkeerterrein is immers op zeer korte loopafstand van winkelcentrum de Enk. De uitbreiding betekent tevens minder parkeerdruk op het blauwe zone gebied dat eveneens wordt uitgebreid, met verlenging van de parkeertijd naar 1,5 á 2 uur.
De plannen maken deel uit van het project ‘Beter Ermelo, een centrum naar mijn hart’, de opmaat naar een  beter en aantrekkelijker centrum. De gemeente trekt er  11 miljoen euro voor uit.
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen