Beatrixschool rent voor Villa Joep

Foto:

Opbrengst bestemd voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Alle 180 leerlingen van de Beatrixschool renden zich vandaag in het zweet met de sponsorloop voor Stichting Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. 

Dit is een zeldzame vorm van kinderkanker met een overlevingskans van maar 30 procent. Neuroblastoom komt in Nederland bij ‘slechts’ 25 kinderen voor, een te beperkt aantal om onderzoek naar te doen. Daarom stimuleert en financiert Villa Joep onderzoek. De stichting is opgericht door ouders die hun zoon Joep verloren aan deze agressieve vorm van kinderkanker. 
Met het sponsorloop haakt de Beatrixschool aan bij het Benefietgala voor Villa Joep, dat zaterdag 12 oktober plaatsvindt in de Heerlickheijd van Ermelo.
Initiatiefnemer is het Shantykoor Ermeluiden, dat het gala organiseert ter ere van haar tienjarig jubileum. 
Teamlid van de Beatrixschool, Guus Hoogewoud, en tevens Shantykoorlid, licht toe: “Toen binnen het schoolteam werd gesproken om als school een sponsorloop voor het goede doel te houden, heb ik Villa Joep aangedragen. Iedereen was meteen enthousiast. Vervolgens zijn vertegenwoordigers van Villa Joep op school geweest om alle groepen voor te lichten over het doel van de stichting. De kinderen waren erg onder de indruk en toonden zich meteen enthousiast. 
Hoogewoud schat de opbrengt tussen de 1500 en 2000 euro. “Veel kinderen zijn per rondje gesponsord. Dit geld moeten ze nog ophalen. Op 11 oktober weten we meer. Tijdens het Benefietgala wordt de cheque aangeboden aan Villa Joep.”
Voor alle informatie over het benefietgala voor Villa Joep: www.benefietgala-villajoep.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen