Burgerinitiatief mikt met verkiezingsuitslag op supermarkten ook open op zondag in Ermelo

Foto: Pixaby.com/supermarktenookopenopzondag

Het burgerinitiatief ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’ zegt best tevreden te zijn met de verkiezingsuitslag. Wat de initiatiefnemers betreft gloort er een sprankje hoop aan de horizon. 

‘Nu een krappe meerderheid’
Een groep inwoners van Ermelo die het initiatief nam voor ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’ meent dat door de verkiezingsuitslag de politieke verhoudingen zijn gekanteld in Ermelo ten gunste van hun initiatief. “Er was eerst een krappe meerderheid tegen winkelopenstelling, nu is er een krappe meerderheid voor, 11 tegen 10. Ook is er nu geen meerderheid meer in zetels voor de huidige coalitie en tevens de christelijke partijen.” Het burgerinitiatief zegt de politiek in Ermelo te blijven volgen tot na de coalitieonderhandelingen.

Onderhandelen
Na de uitslag van gemeenteraadsverkiezingen onderzoeken politieke partijen de mogelijkheden om een coalitie met een meerderheid in de gemeenteraad te vormen. Ook wordt onderhandeld over de inhoud van een coalitieakkoord, niet zelden een proces van geven en nemen en compromissen maken. Of het onderwerp ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’ echt een serieus breekpunt gaat worden, zal de tijd leren. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Petitie
Het burgerinitiatief ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’ gaat binnenkort in ieder geval de petitie aanbieden aan burgermeester en wethouders tijdens een openbare vergadering via spreekrecht. De petitie heeft tot nu toe 1.008 ondertekeningen verzameld voor ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen