SGP Ermelo claimt de enige echte waarheid van de verkiezingsuitslag

SGP Ermelo
SGP Ermelo
Foto: Grietje-Akke de Haas

Naar aanleiding van de verkiezingsuitslag is er veel gezegd en geschreven over de vervolgstappen die zijn gezet. Door diverse partijen worden op basis van de verkiezingsuitslag zaken geclaimed. SGP Ermelo is van mening dat de enige echte waarheid van de tendens in Ermelo op basis van de cijfers zeer helder is.

Dit bericht SGP Ermelo 30 maart met statistieken op zijn website

Ruim 118%
Leo van der Velden, lijsttrekker van de SGP Ermelo meent dat de uitslag laat zien dat de coalitie die gevormd gaat worden door Progressief Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo, de duidelijke meerderheid van de kiezers in Ermelo vertegenwoordigt. “Dit zien we ook terug in de ontwikkeling over de afgelopen jaren: de SGP is de enige partij die sinds 2006 ieder jaar significant is gegroeid. Ten opzichte van 2006 ruim 118%. Dat is een duidelijk signaal van de Ermelose kiezer”, vindt Leo van der Velden.

Dalend vertrouwen
“Zoals in eerdere berichtgeving is aangehaald door diverse partijen is het gebruikelijk om met elkaar in gesprek te gaan. De partijen hebben openlijk laten met wie zij wel of niet willen samenwerken. Op basis hiervan hebben de partijen die aangegeven hebben te willen samenwerken contact met elkaar gezocht. Het is niet alleen een kwestie van draagvlak op basis van 50% plus 1. De tendens van een dalend vertrouwen in de gevestigde orde zien we al een aantal jaar terug in de verkiezingsuitslagen” aldus Leo van der Velden.

Frisse wind
Hij vervolgt: “Een coalitie smeden vraagt altijd om het doen van concessies en het sluiten van compromissen. Het CDA geeft in haar verklaring aan dat het partijen die nu aan tafel zitten ontslagen worden van het maken van echte keuzes. Zij hebben in de afgelopen jaren bewezen dat het hen daar juist regelmatig aan heeft geschort, kijk bijvoorbeeld alleen al naar het voorbeeld van zwembad Calluna. Ermelo heeft een frisse wind nodig, waarbij de raad het gezag weer terugkrijgt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen