Welkom aan de nieuwe gemeenteraad van Ermelo

Met het afleggen van de eed en/of verklaring en belofte heeft burgemeester André Baars vanmiddag, donderdag 29 maart, de nieuwe gemeenteraad verwelkomd voor de periode 2018-2022.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Zeven nieuw
Veel raadsleden keren terug in de gemeenteraad. Acht van de 21 raadsleden zijn nieuwkomers: mevrouw E. Heutink-Wenderich (CDA Ermelo), mevrouw D.H. Visser-van Wassenberg (CDA Ermelo), mevrouw E. Kars (Progressief Ermelo), de heer J. van der Deure (ChristenUnie Ermelo), de heer D. Tillema (ChristenUnie Ermelo), de heer P.W. Stam (SGP Ermelo), de heer D. Poos (VVD Ermelo) en mevrouw H. van der Weide-van ‘t Hof (VVD Ermelo).

Geen Marielle Kuijpers
Daarnaast moet BurgerBelangen Ermelo nog een nieuw raadslid aanwijzen voor Mariëlle Kuijpers die haar functie als raadslid voor BurgerBelangen Ermelo heeft neergelegd. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

‘Laat u niet ondersneeuwen’
Baars hield de nieuwe gemeenteraad voor dat het belangrijk is om van de taak van volksvertegenwoordiger zelf iets leuks te maken, omdat raadslid zijn leuk is, zo meende Baars. Ook adviseerde hij de kersverse raadsleden zich aan de hoofdlijnen te houden. “Laat u niet ondersneeuwen door de hoeveelheid aan informatie.”

Ook raadde hij de raadsleden aan als fractie samen te werken en als raadsfracties onderling. “Met meer mensen kun je meer dan alleen.”

Bovendien tipte Baars tijd vrij te maken voor uitnodigingen van verenigingen om te ervaren wat er leeft en voor het tonen van de nodige belangstelling. Baars sloot af met: “Heel veel succes met uw mooie taak.”

De gemeenteraad 2018-2022

Voor de fractie van het CDA Ermelo:
De heer D. te Brake
De heer S. Hamstra
Mevrouw E. Heutink-Wenderich
De heer C.H. Louwerse
Mevrouw D.H. Visser-van Wassenberg
De heer E. van der Weide

Voor de fractie van Progressief Ermelo:
De heer R. Arts
Mevrouw E. Kars
De heer A.J.M. Kleijnen
Mevrouw A.A. Knoppert-Ruiter

Voor de fractie van de ChristenUnie Ermelo:
De heer J. van der Deure
Mevrouw F. Spoelstra
De heer D. Tillema
De heer H.R. van Veen

Voor de fractie van BurgerBelangen Ermelo:
De heer B.A.C. van der Knaap
De heer W. Vogelsang

Voor de fractie van de SGP Ermelo:
De heer P.W. Stam
De heer L.A. van der Velden

Voor de fractie van de VVD Ermelo:
De heer D. Poos
Mevrouw H. van der Weide-van ‘t Hof

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen