Mariëlle Kuijpers (BurgerBelangen Ermelo) kan zich niet vinden in proces van coalitievorming

Mariëlle Kuijpers tijdens het Feest van de democratie.
Mariëlle Kuijpers tijdens het Feest van de democratie.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Mariëlle Kuijpers heeft haar functie als raadslid voor BurgerBelangen Ermelo neergelegd. “Ik kan me niet vereenzelvigen met het proces van de coalitievorming dat nu gelopen wordt. Het voelt absoluut niet goed. Niet naar de kiezers toe én niet naar CDA en ChristenUnie toe. Daarom is het beter dat ik opstap als raadslid, zodat de fractie verder kan gaan met zijn plannen.”

Haar besluit maakte ze officieel bekend na afloop van de raadsvergadering, dinsdag 27 maart.

Progressief Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo vormden vrijdag 23 maart een nieuwe coalitie. Daarmee zetten ze CDA Ermelo als grootste partij en ChristenUnie die samen met Progressief Ermelo de tweede grootste partij is, buitenspel.

Liever de Koninklijke weg
Mariëlle Kuijpers had liever voor de ‘Koninklijke weg’ gekozen, zoals ze het zelf omschrijft. “Het is naar mijn mening een ongeschreven regel dat de grootste partij het voortouw neemt voor de coalitieonderhandelingen. Waren ze er niet uitgekomen dan had je vervolgens iets met de vier partijen kunnen doen.”

Geen goed gevoel
Sowieso gaf het hele proces haar geen goed gevoel. “Ik miste een stuk transparantie en democratie binnen de club. Ook werd ik naar mijn idee niet gehoord binnen mijn partij.”

‘Ik zit er voor de mensen’
‘De dooddoener’ van ‘Dat is nu eenmaal politiek’ is niet aan Mariëlle Kuijpers besteed. “Ik zit niet in de gemeenteraad voor de politiek, ik zit er voor de mensen.”

Niet uit de partij
Mariëlle Kuijpers stapt niet uit de partij. “Ik sta nog steeds achter het programma van BurgerBelangen Ermelo, want ik heb er zelf een groot deel aan meegeschreven. Ook blijf ik gewoon lid. Mijn stemmen (467) zijn gewoon voor de partij.”

Respect voor besluit
Gerard Lam, bestuursvoorzitter van BurgerBelangen Ermelo, betreurt het besluit van Mariëlle Kuijpers. “En met mij vele anderen. Maar het is haar besluit en dat respecteren wij.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen