Noodkreet Zorggroep Noordwest-Veluwe: ‘Stem voor goede zorg ouderen’

Foto: znwv.nl

In een open brief luidt Zorggroep Noordwest-Veluwe de noodklok: “De continuïteit van zorg en begeleiding aan ruim 900 ouderen in gevaar komt en dat willen wij als Zorggroep niet.”

De Zorggroep legt uit: “Woensdag 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. U en wij bepalen dan wie ons gaat vertegenwoordigen in het gemeentebestuur. Sinds 2015 hebben de gemeenten een zware verantwoordelijkheid als het gaat om zorg aan ouderen. Voor hulp bij het huishouden, begeleiding en zorg thuis, dagbesteding en mantelzorgondersteuning (vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning – WMO) moet u in eerste instantie bij uw gemeente zijn. Uw stem is dan ook mede bepalend voor hoe de zorg in uw gemeente wordt georganiseerd.

Zorg en begeleiding in gevaar
Zorggroep Noordwest-Veluwe levert hulp bij het huishouden, begeleiding en zorg thuis, dagbesteding en mantelzorgondersteuning aan bijna 900 ouderen. Werk dat wij al jaren met hart en ziel doen. Maar ook werk waarbij de tarieven momenteel niet toereikend zijn en waar de Zorggroep momenteel geld op toe moet leggen. Dit betekent dat de continuïteit van zorg en begeleiding aan ruim 900 ouderen in gevaar komt en dat willen wij als Zorggroep niet.

De rek is er uit
Als organisatie kijken wij voortdurend kritisch naar ons werk en proberen wij onze zorg zo goed mogelijk tegen de laagste kosten te organiseren. Wij ervaren echter in toenemende mate dat de grens bereikt is. De rek is er uit.

Dringend beroep
Wij doen een dringend beroep op alle raadsleden en wethouders om met ons in gesprek te gaan over een reële prijs voor onze zorg en begeleiding aan ouderen thuis. Een tarief waarmee wij de kwaliteit van zorg kunnen leveren die wij minimaal vereist vinden om te kunnen blijven spreken van verantwoorde zorg.

Stem op juiste partij
U kunt helpen door uw stem uit te brengen op die partijen die met woord en daad staan voor kwalitatief goede ouderenzorg dichtbij huis.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden