Gertjan de Jong wint hardloopronde CDA Ermelo

Foto: CDA Ermelo

Zaterdag 24 februari om 11 uur stonden zo’n 20 personen aan de start van de hardloopronde van wijk West. Organisator en raadslid Erik van der Weide was erg blij met de inzet van de deelnemers en vrijwilligers.

“Met deze activiteit proberen we sport en bewegen in de wijk onder de aandacht te brengen. Ondanks de vrieskou waren er toch al met al tientallen mensen in de benen die onder strak blauwe lucht een top tijd neerzetten.”

Vijftien minuten
Vier kilometer was de afstand van het parcours. Voor de geoefende lopers een korte afstand om een snelle tijd neer te zetten en voor de niet getrainde loper ook nog prima te doen. “Mooi om te zien was dat het college met wethouder Jan van de Bosch ook vertegenwoordigd was”, vond van der Weide. Winnaar van de 4 km werd uiteindelijk deelnemer Gertjan de Jong die de 4 km in iets meer dan 15 minuten liep

Beweegvirus
Het CDA Ermelo organiseert de hardloopronde om te laten zien dat zij sport en bewegen niet alleen met woorden wil uitstralen, maar ook zelf haar steentje bijdraagt. Van der Weide: “Door een mooi parcours in West te lopen, hopen we mensen in de wijk aan te steken met het sport en beweegvirus. Sporten is niet alleen gezond, maar vooral super leuk om te doen.” Dankbaar was van der Weide met de inzet van vrijwilligers die het verkeer regelden, de weg aanwezen en soep klaar maakten. “Zo maken we met elkaar wijk West weer een stukje vitaler!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden