Plaats verkiezingsbord Ermelo-Liberaal bedoeld als protest

Foto: Grietje-Akke de Haas

Lijsttrekker Désirée Meijsen en nummer 2 Bert Noorderijk van Ermelo-Liberaal hebben vandaag, woensdag 14 februari, een verkiezingsbord geplaatst in de tuin van de familie Westerik aan de Dirk Staalweg 59/hoek Hamburgerweg. De locatie is niet zomaar gekozen, maar is een vorm van protest.

Het protest heeft als doel het pas aangelegde voorrangspleintje onder de aandacht te brengen, als ook de communicatie tussen burgers en de gemeente Ermelo.

Juist erger geworden
Volgens Meijsen en Noorderijk doet het voorrangspleintje niet waarvoor het is aangelegd, namelijk de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid verbeteren waardoor fietsers op de Hamburgerweg veilig kunnen oversteken. “Het is juist erger geworden dan het was. En dat terwijl het de gemeenschap veel geld heeft gekost.”

Kris kras omheen of overheen
Dat merken ze uit eigen ervaring en horen ze van omwonenden. “Die horen veel waarschuwend getoeter om andere weggebruikers iets duidelijk te maken. Daarnaast is er veel onduidelijkheid over het verhoogde rondje in het tussenstuk. Er wordt kris kras omheen of overheen gereden. Bovendien is de ruimte te krap met zoveel fietsers, auto’s en vrachtwagens. Vroeg of laat gaat er iets mis. Als Ermelo-Liberaal zijn wij van mening dat het voorrangspleintje niet veilig is en niet leefbaar.”

Fietstunnel
Het voorrangspleintje is één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van Ermelo-Liberaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. “Wij willen kijken wat de beste oplossing is voor dit kruispunt. Daarom willen we een fietstunnel bespreekbaar maken om de verkeersveiligheid te verbeteren.”

Communicatie
Een ander issue is de communicatie tussen burgers en de gemeente Ermelo. Onder meer de in hun ogen zeer gebrekkige communicatie bij het terugsnoeien van de heg aan de Dirk Staalweg 59/hoek Hamburgerweg, die te hoog was en de verkeersveiligheid belemmerde. Dat moest stel op sprong gebeuren, hoewel de gezondheidstoestand van mevrouw Westerik te wensen overliet. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Nog een keer snoeien
Binnen een week kreeg de familie Westerik opnieuw bericht van de gemeente Ermelo dat de heg nog 10 centimeter te hoog was. De zoon had namelijk gemeten vanuit de tuin. “De gemeente deed het echter vanaf de stoep die 10 centimeter lager was geworden na de aanleg van het voorrangspleintje.” Waarop voor de tweede maal de heg werd teruggesnoeid.

Iemand zou komen
Punt is vinden Meijsen en Noorderijk is dat iemand van de gemeente de familie zou komen vertellen hoe ver de heg moest worden teruggesnoeid. “Dat kon echter niet worden afgewacht omdat het terugsnoeien stel op sprong moest gebeuren.”

Borden geplaatst op hun grond
Probleem zijn daarnaast twee borden; één waarschuwt de weggebruiker voor een zebrapad en de ander is een bewegwijzeringsbord. Ze zijn geplaatst op de stoep langs de Hamburgerweg naast de heg, maar volgens de familie Westerik wel op hun grondgebied. “Normaal zouden wij er niet over vallen, maar als de gemeente ons steeds zo behandelt. Nog zo iets, er kan pas 7 maart over worden gesproken.”

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden