CDA, SGP en ChristenUnie willen geen zondagopenstelling supermarkten in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Voor CDA Ermelo is een nipte meerderheid van één zetel, zoals het er nu naar uitziet, niet aanvaardbaar om de zondagopenstelling van supermarkten en van Kampeerwereld Hendriks op industrieterrein Veldzicht, er zonder slag of stoot ‘door te laten drukken’. Namens CDA Ermelo kondigde raadslid Cor Louwerse met een motie te komen tijdens de raadsvergadering waarin beslist wordt over het onderwerp.

Professioneel onderzoek
Dat zei Louwerse gisteravond, woensdag 15 februari, tijdens een politieke avond in het Huis van Ermelo. De motie zal als strekking hebben dat er een professioneel onderzoek moet plaatsvinden of de Ermelose bevolking wel staat te wachten op de zondagopenstelling van supermarkten en van Kampeerwereld Hendriks. In die zin veegt hij de vloer aan met onderzoek van Progressief Ermelo, overigens met alle respect voor de moeite van initiatiefnemer Rob Onderweegs. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Louwerse meent echter dat een professioneel onderzoek de legitimiteit moet bewijzen van het voorstel. De uitkomst zal niet van invloed zijn op het standpunt van CDA Ermelo. Die blijft namelijk ongewijzigd: CDA Ermelo blijft tegen de zondagopenstelling.

Steun van SGP en ChristenUnie
CDA Ermelo kan vast rekenen op de steun van SGP Ermelo. Want ook René Heij zei het onderzoek niet representatief genoeg te vinden. “Als ik alleen voor de deur van de kerk ga staan, krijg ik andere antwoorden dan wanneer ik ergens op straat sta.” Ook ChristenUnie Ermelo gaat niet instemmen met het voorstel. Liesbeth Urbach: “Het is maar net wie je spreekt. Overigens realiseren wij ons wel dat onze achterban ook verschillend denkt over de zondagopenstelling.” Ook deze twee partijen gaven aan dat de uitkomst van het onderzoek niet van invloed is op hun standpunt, zij blijven tegen de zondagopenstelling.

Meerderheid
De partijen die zoals het er nu naar uitziet wel voor het voorstel gaan stemmen, vormen de meerderheid. Dat zijn één-Ermelo, Progressief Ermelo, VVD Ermelo en HEE22.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen