‘Oud-Vrienden van Calluna-strijder’ over Nieuw Sportcentrum: ‘Miljoenen verslindend project’

Foto: gemeente Ermelo

Hoewel de actiegroep ‘Vrienden van Calluna’ is opgeheven kan ‘oud-Vrienden van Calluna-strijder’ Bram Burggraaff het niet laten te reageren op het initiatief van het college van burgemeester en wethouders. Gisteren, maandag 24 januari, maakte wethouder Leo van der Velden namelijk bekend aan de gemeenteraad een aanvullend krediet van € 1.525.000,– te vragen om het Nieuwe Sportcentrum op sportpark De Zanderij aan de Oude Telgterweg te realiseren, klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Bram Burggraaff zegt hier het volgende over:

Had maar geluisterd
“De discussie over zwembad Calluna begon al in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, toen Progressief Ermelo voorstelde het huidige Calluna te vervangen door een nieuw zeer sober zwembad. Als het college in 2015 naar Vrienden van Calluna had geluisterd, had het huidige zwembad al in 2016 kunnen worden gerenoveerd voor een paar miljoen euro.

Peiling
Deze optie werd door de toenmalige wethouder Klappe zelf, als 1 van de 2 mogelijkheden naar voren gebracht. Vrienden van Calluna heeft toen een peiling gehouden onder bezoekers van Calluna. Van de ruim 1500 mensen die daaraan mee deden, stemde 100% voor renovatie. Toch werd er gekozen voor nieuwbouw, toen nog op de huidige locatie. Dat veranderde later in een nieuw sportcentrum op de ‘De Zanderij’. De kosten werden daardoor wel veel hoger. In 2017 stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bouw van het nieuwe sportcentrum inclusief een zwembad met een recreatief gedeelte op De Zanderij.

Recreatiebad
Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2017 besloot de nieuwe coalitie, bestaande uit Progressief Ermelo, Burgerbelangen, VVD en SGP om het recreatiebad uit de plannen te schrappen. De volgende vier jaar werden er plannen gemaakt, maar door allerlei oorzaken kon niet begonnen worden met de bouw.

Nog veel duurder
Inmiddels zijn we jaren verder en blijkt dat het sportcentrum met een veel soberder recreatiebad dan in het huidige zwembad Calluna, nog veel duurder wordt. De Ermelose burgers kunnen straks opdraaien voor een onzinnig, miljoenen verslindend project. Er is nu aangekondigd door de gemeente dat met de bouw begonnen wordt in april. Dat is na de gemeenteraadsverkiezingen in maart, maar waarschijnlijk voor de vorming van een nieuw college.

Draai de klok terug
Dat betekent dat een nieuw college, dat er hoogstwaarschijnlijk totaal anders zal gaan uitzien, min of meer voor een voldongen feit geplaatst wordt in dit cruciale dossier. Of kan, gezien de tekorten die de gemeente Ermelo heeft en alleen nog maar groter dreigen te worden, de klok toch nog teruggedraaid worden en het huidige Calluna gerenoveerd worden met aangrenzend de bouw van een nieuwe sporthal. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen