Knallende champagnekurken om groen licht nieuwbouwwijkje CPO in Vogelvlucht in Horst

Foto: Erik Verhoef

Vanavond, woensdag 16 december, zouden de jongeren verenigd in het Groene Leger de champagnekurken laten knallen. Want de gemeenteraad van Ermelo heeft definitief groen licht gegeven voor hun initiatief CPO in Vogelvlucht. Vanwege de lockdown wordt dit feestje echter uitgesteld. Maar als alles meezit gaat voor de zomer van 2021 de schop de grond in voor 34 woningen aan het Rodeschuurderwegje. 

Al vanaf 2017
Erik Verhoef van Veluwse Architecten in Ermelo, proost later met de jongeren mee. Al die jaren, vanaf 2017 toen Erwin van den Berg het initiatief nam met ongeveer 40 mensen van de doelgroep, heeft hij het Groene Leger begeleid. De oorspronkelijke samenstelling van het Groene Leger is de afgelopen jaren wel gewijzigd. Jongeren vielen af en er kwamen weer nieuwe bij. Maar altijd waren er meer dan genoeg gegadigden. “Wat dat betreft”, zegt Erik, “kunnen we nog wel 2 van dergelijke CPO’s maken.”

Beren op de weg
Op 9 december al, tijdens een politieke avond, gaven de partijen al schoorvoetend groen licht aan het ontwerpbestemmingsplan. Althans, CDA Ermelo en ChristenUnie Ermelo bleven onder meer op het gebied van de verkeersoverlast en -veiligheid ‘beren op de weg zien’. Bovendien had CDA Ermelo liever de besluitvorming nog een paar weken willen aanhouden, om het initiatief in te kunnen passen in het stedenbouwkundig plan dat wordt gepresenteerd. Progressief Ermelo echter, SGP Ermelo, BurgerBelangen Ermelo en VVD Ermelo gaven aan door te willen pakken. Naar hun mening gaat het om een weloverwogen plan waarover zorgvuldig met de belanghebbenden is gecommuniceerd.

Verkeerssituatie
Wel is er afgesproken om een half jaar nadat de nieuwbouw opgeleverd is, de verkeerssituatie rond ‘het nieuwbouwwijkje’ te evalueren, vanwege de zorgen rond de verkeersveiligheid.

Motie uitgevoerd
Op donderdag 1 november 2018 gaf de gemeenteraad met een motie unaniem de opdracht aan het college, de weg proberen vrij te maken voor CPO in Vogelvlucht Ermelo, voor de locatie Wagtendonk aan het Rodeschuurderwegje in buurtschap Horst. In juli 2018 dreigde het initiatief namelijk te stranden bij het nieuwe college op basis van de huidige regelgeving in het buitengebied. Het is nu dus toch gelukt.

De bewuste locatie aan Rodeschuurderwegje. (foto: Veluwse Architecten)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden