Speelgoedactie Progressief Ermelo voor kinderen Voedselbank groot succes

Foto: Grietje-Akke de Haas

“Het is niet te geloven, maar de actie van Progressief Ermelo om speelgoed in te zamelen voor de kinderen van de Voedselbank loopt als een trein”, jubelde raadslid Alex Kleijnen vandaag, vrijdag 27 november. Bovendien is er nóg een dag te gaan. Want ook zaterdag 28 november tussen 13.00 – 17.00 uur  kan het winkelend publiek een cadeautje kopen voor de kinderen van de Voedselbank en dit vervolgens inleveren bij het pop-upwinkeltje in winkelcentrum De Enk.

Druk
Het gaat om het pand waar voorheen Barbershop Nero was gevestigd. Vorig weekend was het al een komen en gaan van mensen die de actie van Progressief Ermelo een warm hart toedragen. Ook vandaag was het druk toen het pop-upwinkeltje werd bemand door Kleijnen en Riet Bezemer.

Verwarring
Het speelgoed is zo mooi geëtaleerd door leden van Progressief Ermelo dat het wel eens voor verwarring schept. Sommige mensen denken namelijk dat het om een nieuwe speelgoedwinkel gaat. “Maar wij zijn van de heb”, grijnsde Bezemer, ” voor de kinderen van de Voedselbank.” Niet iedereen wil speelgoed kopen voor de actie, maar vragen of er misschien gedoneerd kan worden. “Inmiddels hebben we al meer dan 300 euro aan donaties binnen”, vertelde Kleijnen.

Vrachtauto nodig
Het speelgoed vervoeren in een eigen personenauto net als een paar jaar terug, gaat om de hoeveelheid deze keer niet lukken. “De Voedselbank brengt straks kratten zodat wij het speelgoed kunnen selecteren op leeftijd, meisjes tot jongens. Vervolgens worden de kratten met de vrachtauto van de Voedselbank naar de plaats van bestemming gebracht.”

70 skateboards
Het speelgoed dat gedoneerd wordt varieert van knuffels, lego, knutselmateriaal, boeken van de Bruna en Riemer & Walinga, stripboeken, knikkers, stiften, opmaakspulletjes, sokken, parfum tot speelgoedauto’s op afstandsbediening. Heel bijzonder was de donatie van 70 skateboards van een bedrijf buiten de regio. Een Ermelose vrouw die er werkt maakte zich er sterk voor. In de eerste plaats is het speelgoed bestemd voor de kinderen van de Voedselbank Ermelo. Kleijnen: “Wat over is krijgen kinderen van de Voedselbank Harderwijk en Putten. Als er maar een kind blij mee wordt gemaakt.”

65 gezinnen
Op dit moment ontvangen 65 gezinnen in Ermelo wekelijks een levensmiddelenpakket. Inclusief kinderen zijn dat in totaal 160 personen. Dat lijkt misschien niet veel. Maar die aantallen lopen nu al op met zo’n 5 tot 7%. Landelijk verwacht de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland 50 % groei. In onze regio, de Noord-Veluwe zal dat zo’n 20 tot 30 % zijn. Dat komt omdat in onze omgeving de mensen van oudsher een sociaal vangnet hebben. Familie, ouders springen vaak bij.

Maak een kind blij
Het ingezameld speelgoed wordt door de Voedselbank uitgegeven aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De cadeautjes zijn trouwens niet enkel bedoeld voor het Sinterklaasfeest of voor de Kerst maar ook voor verjaardagen. Dus het gehele jaar door. Met het steunen van deze actie maakt u een kind blij.

  • P.S. Gebruikte knuffels en 2e hands speelgoed mogen om hygiënische reden en vanwege corona niet in ontvangst worden genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden