Geduld CDA en CU raakt op: interpellatiedebat om verhoging zwemtarieven Calluna Ermelo

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het college heeft nog steeds niet de motie uitgevoerd inzake het extreem verhogen van de zwemtarieven per 1 juli 2020. Het geduld van CDA Ermelo en ChristenUnie Ermelo, die de motie 7 oktober indienden en werden gesteund door BurgerBelangen Ermelo, raakt op. Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 12 november, vroegen Sarath Hamstra (CDA Ermelo) en Folkje Spoelstra (ChristenUnie Ermelo) een interpellatiedebat aan om uit de impasse te komen.

Zwaarwegend middel
De gemeenteraad zet niet snel een zwaarwegend middel als een interpellatiedebat in. Sarath Hamstra: “We hadden liever gezien dat het niet zover hoefde te komen, maar dat het besluit was uitgevoerd.” Ook frustreert het hem dat het college de vragen van CDA Ermelo nog niet heeft beantwoord.  “We zijn nu bijna 5 maanden verder en zien ons genoodzaakt een interpellatiedebat over puur dit dossier aan te vragen, en wel op 25 november.”

Instrument
Folkje Spoelstra: “Het interpellatiedebat is voor ons als raad de manier om als het instrument gebruiken om vragen te stellen en het debat te voeren.” Verantwoordelijk wethouder Laurens Klappe reageerde niet op de mededeling.

Een te zwaar middel
Bart van der Knaap en zijn partijgenoten hielpen namens BurgerBelangen Ermelo de motie aan een meerderheid in de gemeenteraad. “Dit aapje hoort niet op de schouder van de burger”, zei hij toen. Waarom is hij niet mede-aanvrager voor het interpellatiedebat? “Ik begrijp de frustratie van de 2 partijen, maar als coalitiepartner vind ik een interpellatiedebat een te zwaar middel. Dat neemt niet weg dat ik vind dat er snel helderheid moet komen. In die zin staan wij als BurgerBelangen Ermelo nog steeds achter de inhoud van de motie.”

Inhoud motie
In de motie geeft de gemeenteraad het college opdracht uit te zoeken of en met hoeveel de zwemtarieven zijn verhoogd met meer dan de 1,7% indexatie. Het betreft de zwemtarieven van alle producten die voor 1 juli 2020 bestonden, afgezet tegen de producten van na 1 juli 2020. Als blijkt dat de zwemtarieven, voor welk product dan ook, zijn gestegen met meer dan 1,7%, deze per direct terug te draaien. De antwoorden moesten voor 21 oktober 2020 worden teruggekoppeld aan de gemeenteraad.

  • Op 28 oktober stelde Sarath Hamstra vragen over het uitblijven van een reactie. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden