Stampij om verhoging zwemtarieven Calluna: prijs los bad wordt 2 eurocent goedkoper

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Sportbedrijf Interactie moet de tariefsverhoging van een los bad voor zwembad Calluna onmiddellijk terugdraaien naar de prijs die gold voor 1 juli 2020: 4,70 euro. Het zwemkaartje mag alleen met afgesproken jaarlijkse indexering van 1,7% worden verhoogd. Dit betekent dat het zwemkaartje 4,78 mag kosten, (afgerond toch weer 4,80 euro?). Interactie had de prijs vanaf 1 juli 2020 namelijk vastgesteld op 4,80 euro. Dit is het enige onderdeel van de motie waaraan wethouder Laurens Klappe tot dusver gehoor wil geven. Sarath Hamstra (fractievoorzitter CDA Ermelo), initiatiefnemer van de motie die door steun van ChristenUnie Ermelo en BurgerBelangen Ermelo op een meerderheid mocht rekenen in de gemeenteraad, is erg teleurgesteld.

Niet oké
“Dit voelt niet oké”, geeft hij een dag na de raadsvergadering op donderdag 29 oktober aan, “want de motie is niet uitgevoerd.” De motie droeg het college namelijk op uit te zoeken of en met hoeveel de zwemtarieven zijn verhoogd met meer dan de 1,7% indexatie. Het betreft de zwemtarieven van alle producten die voor 1 juli 2020 bestonden, afgezet tegen de producten van na 1 juli 2020. Als blijkt dat de zwemtarieven, voor welk product dan ook, zijn gestegen met meer dan 1,7%, deze per direct terug te draaien. De antwoorden moesten voor 21 oktober 2020 worden teruggekoppeld aan de gemeenteraad.

Geen antwoord
Omdat er op de afgesproken datum geen antwoord was gekomen van het college, kaartte Hamstra gisteravond de zaak opnieuw aan, verbolgen over het feit dat wethouder Klappe de gemeenteraad tussentijds niet uit eigen beweging had geïnformeerd over het uitblijven van de antwoorden.

Lastig
Wethouder Klappe zei dat hij had gezegd zijn best te doen om de antwoorden voor 21 oktober terug te koppelen, maar dat het lastig zou worden. “Inmiddels heb ik een gesprek gehad met de directie van Calluna. Daar zijn naast de zwemtarieven meerdere thema’s aan de orde gekomen, zoals de uitbetaling van het personeel. Binnenkort kom ik daar in een notitie bij u op terug.” Wel beloofde Klappe dat de prijs van een los bad onmiddellijk wordt teruggedraaid.

‘Daar hebben wij niet om gevraagd’
“Het lijkt wel of er niet geluisterd wordt”, meent Hamstra. “Op onze vraag wat het verschil in prijs is tussen de oude en nieuwe zwemtarieven hebben wij nog steeds geen officieel antwoord gekregen. Dit terwijl wij daar al 3 maanden op wachten.” Bovendien stuurt Klappe aan op overleg met de gemeenteraad zodra alle informatie boven tafel is. Hamstra: “Wij hebben niet gevraagd om aan tafel te zitten, maar om de zwemtarieven terug te draaien.”

Behoorlijk mis
Bovendien slaat Klappe met het terugdraaien van alleen de prijs van een los bad, de plank behoorlijk mis. Net als CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en BurgerBelangen Ermelo, gaat het ook de actiegroep Vrienden van Calluna niet zo zeer om de prijsstijging van een los bad. In de petitie ‘Tarieven zwembad Calluna moeten omlaag’ spreekt de actiegroep juist van de extreme verschillen in de tariefstijgingen mét uitzondering van het losse kaartje. “Deze ridicule reactie van wethouder Klappe op de motie, is precies wat er mis is in het Ermelose college; de burgers worden totaal niet serieus genomen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden