Burgemeester André Baars Ermelo stapt uit eigen beweging op

Burgemeester André Baars.
Burgemeester André Baars.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Hoeveel kan een mens hebben? Voor burgemeester André Baars is de grens bereikt. Vanavond, woensdag 28 oktober, tijdens een speciale raadsvergadering zei hij zijn ontslag als burgemeester in te dienen bij de Koning. Hij zei dit met pijn in het hart te doen. 

Ontluisterende ontknoping
Het is een ontluisterende ontknoping van de bestuurscrisis die al een tijd speelt in Ermelo. In zijn verklaring gaf Baars aan dat hij de bevolking van Ermelo graag alle problemen en de publiciteit daaromtrent had bespaard. Baars zei de conclusies en de aanbevelingen van het rapport van het onderzoek door de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) naar de conflicten en onvrede binnen het bestuur van de gemeente Ermelo, te onderschrijven. Om uit de crisis te komen stuurt het rapport aan op verzoening.

Totaal gebrek aan vertrouwen
“Dit zal veel vergen van alle betrokken partijen”, was Baars zich ervan bewust, “maar dan moet er wel onderling vertrouwen zijn.” En dat is wat Baars mist, zowel een totaal gebrek aan vertrouwen bij de wethouders als ook bij de fractievoorzitters. Zuur detail voor de burgemeester was bovendien dat de fractie van VVD Ermelo al bij aanvang van de vergadering het vertrouwen in de burgemeester opzegde, ongeacht de uitkomst van de beeldvormende vergadering.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen