Budget nieuw sportcentrum haalbaar? Gemeenteraad Ermelo zit er bovenop

Foto: Gemeente Ermelo

Het budget voor het nieuw te bouwen sportcentrum op sportpark De Zanderij aan de Oude Telgterweg is 21 miljoen. ‘Maar redden we dat’, vroeg onder meer Jiska Wijnen, fractievertegenwoordiger van BurgerBelangen Ermelo zich af tijdens de politieke avond woensdag 22 januari in het gemeentehuis. Daar werd beeldvormend gesproken over het nieuwe sportcentrum.

Geen reden tot zorgen
Verantwoordelijk wethouder Leo van der Velden voorziet vooralsnog geen problemen. “Het budget is taakstellend. Er is nog geen reden tot zorgen dat we de 21 miljoen overschrijden. Of er moeten dingen bij worden verzonnen die er nu niet bij horen. Daar zal dan separaat over moeten worden besloten.” Tegen deze achtergrond zei Van der Velden ook alle vertrouwen te hebben dat Falkner Browns Architecten die tekende voor het schetsontwerp, zich strak aan het budget houdt. Daarnaast wordt het budget voortdurend getoetst of het haalbaar is volgens Paul Louwerse van de gemeente Ermelo.

Tariefsverhoging?
Sarath Hamstra, fractievoorzitter CDA Ermelo, wilde van de wethouder de verzekering dat de tarieven van het nieuwe sportcentrum niet stijgen. Van der Velden zei niet te kunnen garanderen dat de prijs van het huidige kaartje gaat gelden. “Alles wordt immers duurder. Besluiten kunnen ook altijd worden herzien; bijvoorbeeld als de raad besluit eventueel gaten te dichten door tariefsverhoging.”

Stikstofverhaal
Onvoorzien is overigens het stikstofverhaal, zo gaf Van der Velden aan. Niet dat hij zich daar op het moment echt zorgen over maakt. Daarover zijn gesprekken gaan met de Provincie. Mogelijkheid is onder meer om de hoge stikstofuitstoot van het huidige sportcentrum in te wisselen voor de nieuwe duurzame sportaccommodatie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden