Feest in Ermelo reageert op klachten van vermeende geluidsoverlast

Jan Dooijewaard, Robert Jonker, Marco van Dijk en Marnix Grift.
Foto: Archieffoto

Wie de reactie van Feest in Ermelo, een initiatief van Robert Jonker en Jan Dooijewaard van de Dorpskamer, Marco van Dijk van Café De Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe, via Facebook heeft gemist op het op donderdag 12 oktober gepubliceerde artikel Mag het een tikkie zachter in het centrum van Ermelo?, hierbij de officiële verklaring.

“Uiteraard willen we als organisatie Feest in Ermelo graag reageren op de berichtgeving van donderdag 12 oktober.

Ermelo laten bruisen
Met veel enthousiasme en plezier organiseren we sinds drie jaar vanuit de organisatie Feest in Ermelo een aantal evenementen op ’t Weitje in Ermelo. Doel van deze evenementen is om Ermelo te laten bruisen! We willen onze inwoners graag mooie en gezellige middagen/avonden bezorgen in ons eigen dorps-centrum. Daar waar voorheen door Ermeloers voor dergelijk vertier vaak werd uitgeweken naar omliggende gemeenten; zijn onze bezoekers heel erg blij met de afgelopen edities van onze Ermeloose dorpsfeesten. De animo is groot, afgelopen jaar waren er meer dan 10.000 bezoekers, en de reacties die we mogen ontvangen zijn geweldig en voor ons een motivatie!

Overlast tot minimum beperken
Logischerwijs worden dit soort evenementen opgemerkt door omwonenden. Aan ons de taak om die eventuele overlast tot een minimum te beperken. Hiertoe wordt dan ook alles binnen onze mogelijkheden in het werk gesteld: werken met professionele licht- en geluidsbedrijven, inhuur van uitgebreide sanitaire voorzieningen, nauwe samenwerking met politie en onze beveiligers, EHBO, verkeersregelaars etc. Aan alle punten vanuit de uitgebreide gemeentelijke vergunningaanvraag en het veiligheidsplan wordt ruimschoots voldaan. Zo ook aan de geluidsnormering zoals vastgesteld door de gemeente. Ieder evenement zijn er controle-metingen verricht en de resultaten daarvan worden geëvalueerd met onze geluidstechnici. Alle metingen van afgelopen jaar bleven onder de normgeving.

Erg jammer
Dit alles neemt niet weg dat we het erg vervelend vinden dat er overlast wordt ervaren. Ook vinden we het erg jammer dat dit heeft moeten leiden tot een petitie. Geeft een dergelijke ongecontroleerde petitie een goed beeld van hetgeen er daadwerkelijk leeft binnen de samenleving? Wij voelen ons gesterkt door de vele positieve reacties op social media nav de artikelen over deze petitie. Zoals gezegd houden we ons aan de regels en proberen we eventuele overlast tot minimum te beperken; maar een succesvol muziekevenement kan natuurlijk niet zonder de nodige decibellen. Volgende week woensdag hebben we het Evenementenoverleg op het gemeentehuis. We gaan dan weer evalueren met de gemeente en andere organisatoren van evenementen in Ermelo. Dit onderwerp zal dan zeker uitvoerig aan bod komen, waarbij we benieuwd zijn naar het standpunt van de gemeente.”

Reacties

article
39447
Gesterkt door vele positieve reacties
Wie de reactie van Feest in Ermelo, een initiatief van Robert Jonker en Jan Dooijewaard
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20181012/feest-ermelo-reageert-op-klachten-vermeende-geluidsoverlast/
2018-10-12T11:23:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/12112218/41EN-Feest-in-Ermelo.jpg
Politiek